Washington

Trump demana diners per al mur de Mèxic a canvi de protegir els "dreamers"

El president dels Estats Units ha demanat 18.000 milions de dòlars per al mur de Mèxic a canvi d'un acord per continuar protegint els nois que van arribar a territori nord-americà com a nens

RedaccióActualitzat

Nova proposta controvertida del president dels Estats Units, Donald Trump. La Casa Blanca demana al Congrés 18.000 milions de dòlars en un termini de deu anys per dedicar-los, bàsicament, al mur que ha de fortificar la frontera entre els Estats Units i Mèxic.

Aquesta seria la condició de la Casa Blanca per revertir una altra decisió polèmica que va anunciar al setembre: la de posar fi a un dels programes destacats de l'era Obama, el DACA, que protegia de la deportació els nois que van arribar a territori nord-americà com a nens, els anomenats "dreamers".

Les negociacions comencen la setmana que ve i es preveuen dures. De moment, 14.500 joves han perdut la protecció del DACA fins ara i, si no hi ha acord, mil persones més perdran aquesta protecció cada dia, a partir del 5 de març.

Els 18.000 milions de dòlars es destinarien a construir trams nous del mur de Mèxic i a reforçar-ne alguns que ja hi ha.

 

Anar al contingut