Trump demana que s'acabi la "cacera de bruixes" de la investigació del Rússiagate

Redacció Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a generar polèmica amb els seus missatges a la xarxa social Twitter.

Aquesta vegada, en relació a la investigació del fiscal especial Robert Mueller sobre l'anomenat Rússiagate, la possible conspiració amb Rússia de l'equip de la campanya electoral de Trump per perjudicar Hillary Clinton, la candidata demòcrata a la Casa Blanca, i afavorir-lo a ell.

Trump ha fet una sèrie de missatges en què no s'està de qualificar la investigació de Mueller de "cacera de bruixes" i, a més, diu que tot l'afer de la suposada col·lusió és un engany.

"És una situació terrible, i el fiscal general, Jeff Sessions, hauria d'aturar ara mateix aquesta cacera de bruixes que s'ha orquestrat, abans que continuï embrutant més el nostre país. Bob Mueller està en conflicte total, i els seus 17 demòcrates enfadats que fan el seu treball brut són una desgràcia per als EUA."

 

 

El problema, més enllà de les desqualificacions, és que, a més, escriu que "el fiscal general, Jeff Sessions, hauria d'aturar ara mateix aquesta cacera de bruixes".

 

Sembla, doncs, que el president dels Estats Units estaria dient-li al fiscal general -una autoritat independent- el que hauria de fer. Cosa que la portaveu de la Casa Blanca s'ha hagut d'afanyar a negar. No està clar que se n'hagi sortit, però.

SARAH SANDERS, portaveu de la Casa Blanca: "No és cap ordre del president. És una opinió i és ridícul, amb tota aquesta corrupció i deshonestedat que es desprèn amb el llançament d'aquesta cacera de bruixes. El president segueix el procés, però també vol que acabi, com ha dit moltes vegades."

Trump, d'altra banda, s'ha desfet en elogis de Paul Manafort, que va ser director de la seva campanya electoral durant tres mesos. Està acusat de frau fiscal i bancari i també de blanqueig de diners i manipulació de testimonis.

"Paul Manafort va treballar per a Ronald Reagan, Bob Dole i molts altres líders polítics prominents. Va treballar per a mi durant poc temps. Per què el govern [d'Obama] no em va dir que estava sota investigació? Aquestes acusacions antigues no tenen res a veure amb la col·lusió. Un engany!"

 

 

Manafort, que aquests dies s'enfronta al primer dels judicis que té pendents, està tancat a la presó.

Trump s'ha referit a aquest fet dient que el tracten pitjor que a Al Capone, el mafiós dels Estats Units més famós de tots els temps.

"Mirant enrere en la història, qui va ser tractat pitjor? Alfonse Capone, llegendari cap de la màfia, assassí i "enemic públic número u", o Paul Manafort, actor polític estimat per Reagan i Dole, ara confinat en solitari encara que no ha estat condemnat? On és la col·lusió russa?"

 

 

Els comptes pendents amb la justícia de Manafort no tenen a veure amb el Rússiagate, però el fiscal especial Mueller encara ha de fer públics els resultats de la seva investigació.

 

Trump es voldria reunir amb l'equip de Mueller

Abans que ho faci, el diari "The New York Times" explica avui un altre gir aparentment contradictori del president nord-americà: alhora que està demanant que s'acabi la investigació, Trump hauria pressionat els seus advocats per concertar una cita amb l'equip de Mueller.

Els seus assessors hi estan en contra, però els motius del president serien, segons la mateixa informació, que Trump "creu que pot convèncer els investigadors" que "la investigació que estan fent és una caça de bruixes".

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut