Samarretes i gorres estampades amb la foto policial de Trump, en una botiga de Los Angeles (Reuters/Mario Anzuoni)

Trump explota la foto de la seva detenció venent marxandatge i recapta més de 7 milions

Des que fa tres setmanes el van processar per haver intentat evitar que el Congrés certifiqués la victòria de Biden, l'expresident ha recaptat uns 20 milions per a la seva campanya per ser candidat republicà
Actualitzat
TEMA:
Trump

Els processos judicials oberts contra Donald Trump s'han convertit en una importantíssima font d'ingressos per a la campanya de l'expresident nord-americà, que vol tornar a la Casa Blanca el gener del 2025.

Per aconseguir-ho, primer ha de guanyar les primàries del Partit Republicà, i la cursa entre els diversos aspirants ja està en marxa.

Trump a la Fira de l'Estat d'Iowa, el 12 d'agost (Reuters/Evelyn Hockstein)

Cadascun engega la seva pròpia campanya, i la de Trump ja ha obtingut almenys uns 20 milions de dòlars (gairebé 18,5 milions d'euros) dels seus partidaris, segons ha explicat aquest dissabte un portaveu a la CNN.

Aquesta quantitat s'ha recaptat durant les tres últimes setmanes, des que el 3 d'agost Trump va ser processat per haver intentat impedir que el Congrés ratifiqués la victòria de Biden.

Estampació d'una samarreta amb la imatge de Trump en una botiga de Los Angeles (Reuters/Mario Anzuoni)

Més d'una tercera part d'aquests diners, però, s'han recaptat només en dos dies, des que dijous al vespre, en horari de màxima audiència, Trump va passar vint minuts en una presó d'Atlanta per ser fitxat i pagar la fiança que li permet estar en llibertat provisional com a acusat de voler alterar els resultats electorals a l'estat de Geòrgia.

El mateix dijous, com acostuma a fer amb tots els detinguts, la policia va publicar la foto policial de Trump, que s'ha convertit en la imatge que ha impulsat els ingressos de la seva campanya: impresa en samarretes, gorres, tasses, cartells, ninos i altres objectes de marxandatge, només el divendres va recaptar 4,18 milions de dòlars (gairebé 3,9 milions d'euros).

És, fins ara, el dia de màxima recaptació de la campanya de Trump.

Tasses amb la imatge de Trump (Reuters/Mario Anzuoni)

L'expresident i home de negocis, segur que era molt conscient del poder mediàtic d'aquesta imatge, perquè ell va ser el primer a difondre-la a les xarxes socials.

Fins i tot ha tornat a Twitter, per primera i única vegada des que al novembre Elon Musk li va retornar el compte, per publicar el missatge amb la foto policial en què es presenta com a víctima d'una persecució política.


Fins dissabte, quan el seu portaveu de campanya va parlar a la CNN, aquesta imatge li ha proporcionat 7,1 milions de dòlars (més de 6,5 milions d'euros). Des d'aleshores, es pot donar per segur que la xifra ja ha crescut.


Processat per quatre delictes

Ara per ara, Trump és, amb diferència, el favorit per disputar les presidencials de l'any que ve a Joe Biden, malgrat que té oberts quatre casos estatals i federals.

És, de fet, el primer president o expresident dels Estats Units que és processat judicialment.

Està acusat d'utilitzar diners de la campanya electoral per pagar el silenci d'una actriu porno amb la qual va tenir relacions; de conservar documents classificats a casa seva després de deixar la presidència; de conspirar per impedir que el Congrés ratifiqués la victòria electoral de Joe Biden -l'assalt al Capitoli- i de voler alterar els resultats de les eleccions a Geòrgia, un estat clau. 

Partidaris de Trump a l'exterior de la presó d'Atlanta, amb una pancarta que afirma "Trump va guanyar" (Reuters/Megan Varner)

La gravetat dels delictes, tanmateix, no és cap inconvenient per als partidaris de Trump per continuar donant-li suport; ben al contrari, sembla que molts compren el discurs del robatori de les eleccions del 2020 per part de Biden i de la cacera de bruixes de la qual afirma ser víctima des d'aleshores per part del seu rival polític.

 

ARXIVAT A:
Estats Units Trump Eleccions Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut