Trump baixa de l'helicòpter presidencial per ingressar a l'hospital de Maryland (Reuters/Joshua Roberts)

Trump, hospitalitzat en un centre mèdic militar després de donar positiu per Covid

La Casa Blanca descarta, de moment, que el vicepresident Mike Pence assumeixi el control del país i assegura que Donald Trump "continua sent el comandant en cap"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trump

Donald Trump ha estat traslladat aquest divendres a un centre mèdic militar de Bethesda, a l'estat de Maryland, on estarà ingressat "durant uns quants dies", segons ha anunciat la Casa Blanca. Aquest trasllat s'ha fet hores després que es confirmés que el president nord-americà ha donat positiu en el test de coronavirus.

Segons la portaveu de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, el trasllat de Trump a un centre hospitalari es fa "com a mesura d'extrema prudència, per recomanació del seu metge particular i d'altres experts". Segons la portaveu, Trump continuarà treballant des de la seva habitació a l'hospital Walter Reed.


L'hospital on Donald Trump passarà les pròximes jornades per tractar-se la Covid és el Walter Reed National Military Medical Center, situat a Maryland.

Abans de pujar a l'helicòpter, Trump ha enviat un missatge via Twitter: "Crec que vaig molt bé però volem estar segurs que tot està bé. La primera dama també va bé":


El seu metge particular a la Casa Blanca, Sean Conley, ha informat que, abans del trasllat, al president nord-americà se li ha administrat una dosi de vuit grams d'un còctel experimental d'anticossos comercialitzat per la farmacèutica Regeneron.
 

 


Els canals de televisió nord-americans han emès imatges de l'helicòpter presidencial Marine One esperant davant la Casa Blanca per traslladar el president nord-americà fins a l'hospital.
 

L'helicòpter presidencial espera per traslladar Donald Trump (Reuters)


Trump i la seva dona es van fer el test de la Covid-19 perquè una assessora de la Casa Blanca, Hope Hicks, va començar a tenir símptomes a principis d'aquesta setmana. Tots dos van viatjar junts dimarts en l'avió presidencial a Ohio per assistir al primer debat electoral contra el candidat demòcrata Joe Biden.
 

Precisament, Biden ha estat un dels primers a reaccionar a la notícia de l'hospitalització de Trump. El candidat demòcrata ha dit que ara no és moment de fer política partidista i que cal "mantenir-se units com a nació":


La Casa Blanca ha descartat que sigui necessari, de moment, que el vicepresident Mike Pence assumeixi el control del país i assegura que Donald Trump "continua sent el comandant en cap":

 

ARXIVAT A:
Trump Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut