Trump fent campanya per ser candidat demòcrata a Iowa (Reuters/Evelyn Hockstein)

Trump, imputat per quart cop, ara per voler alterar el resultat electoral a l'estat de Geòrgia

Un gran jurat a Geòrgia li atribueix 13 càrrecs criminals, entre els quals falsificació i crim organitzat, i l'acusa de voler revertir el resultat de les passades eleccions a l'Estat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trump

L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, acumula un altre front judicial. Ha estat imputat per quarta vegada. En aquest cas se l'acusa de voler alterar els resultats de les eleccions presidencials a l'estat de Geòrgia.

Un gran jurat li atribueix 13 càrrecs criminals, entre els quals falsificació i crim organitzat. Se l'acusa de voler revertir el resultat electoral de les passades eleccions a l'estat de Geòrgia pressionant els responsables de l'escrutini.

En les eleccions presidencials del 2020 en aquest estat, el demòcrata Joe Biden va guanyar per un estret marge de vots.

D'acord amb el document de l'acusació -- de gairebé 100 pàgines--, Trump va pressionar un càrrec públic perquè traís el seu jurament.

Per aquests càrrecs, podria ser condemnat a una pena de presó.

Els documents de la imputació de Trump a Geòrgia (Reuters)

Segons filtracions publicades pels mitjans, l'origen de la investigació del cas va ser una trucada entre Trump i el secretari d'estat de Geòrgia, en què l'expresident li hauria demanat buscar els vots que fossin necessaris per anul·lar la victòria de Biden en aquest estat.

A través de les xarxes, Trump s'ha defensat dient que la seva va ser "una trucada perfecta de protesta".

Trump, en campanya per les primàries republicanes, insisteix que tot plegat forma part d'una conspiració dels demòcrates per impedir que torni a la Casa Blanca.

Els fiscals també acusen 18 persones més, entre elles Mark Meadows, cap de gabinet durant la presidència de Trump.

L'expresident i la resta d'acusats tenen de temps fins al 25 d'agost per presentar-se davant la justícia de Geòrgia. La fiscal encarregada del cas vol engegar el procés, diu, els pròxims sis mesos.


Quatre imputacions en sis mesos

És la quarta imputació penal en sis mesos contra l'expresident nord-americà. Trump està sent investigat en tres fronts. El més greu, el seu paper en l'assalt al Capitoli i en l'intent d'alterar les eleccions del 2020.

El febrer d'aquest any, el fiscal especial Jack Smith va presentar quatre càrrecs contra l'expresident dels Estats Units per l'assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021. L'expresident dels Estats Units es va declarar no culpable davant la jutge.

Ara, a l'acusació de voler alterar les eleccions s'hi suma aquesta nova imputació de Geòrgia.

La segona causa que més preocupa l'expresident és la de tenir documents classificats a casa. Trump tenia documents "top secret" a la casa de Florida, que l'FBI va escorcollar.

A més, l'expresident està imputat a Nova York pel presumpte pagament il·legal a l'actriu porno Stormy Daniels durant la campanya electoral del 2016 a canvi del silenci sobre l'aventura que havien mantingut.

Malgrat tots els processos judicials, Trump continua fent campanya i aspira a guanyar la nominació republicana per tornar-se a presentar a les eleccions el 2024. De moment, les enquestes el situen com a favorit i les imputacions semblen no tenir incidència en la seva base de votants.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut