Donald Trump

Trump insisteix en la tesi del frau electoral i anuncia demanda pel recompte a Nevada

Els principals líders republicans no s'han sumat a aquestes al·legacions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions Estats Units

Dos dies després de la data assenyalada, continua el recompte de vots en les eleccions presidencials dels EUA, una carrera que ara per ara va guanyant el candidat demòcrata Joe Biden. Mentre això passa, l'equip del candidat republicà Donald Trump va interposar dimecres demandes a Wisconsin, Michigan i Pensilvània i ha anunciat avui, dijous, que farà el mateix a Nevada per aturar la votació i exigir un recompte de sufragis.

En el moment d'escriure aquestes línies ha transcendit que la demanda de Michigan ha estat desestimada.

Trump ha insistit via Twitter en la tesi d'un suposat frau electoral a favor del seu adversari mitjançant el vot anticipat, una hipòtesi àmpliament desmentida per les autoritats i els mitjans i que la xarxa social ha marcat com a contingut "enganyós" cada cop que l'ha defensada.

 

La mesura implica que es desactivi la possibilitat de compartir la piulada i que, quan un usuari de Twitter provi de retuitar-la, se li obri una finestreta amb la llegenda "coneix els esforços en seguretat per a les eleccions nord-americanes del 2020".

Malestar entre els republicans

Un dels moments més impactants de la jornada electoral va succeir quan la cadena conservadora Fox News, fins ara en sintonia amb Donald Trump, va anunciar que "podia projectar" que Biden guanyaria a l'estat d'Arizona, un bastió dels republicans durant dècades.

L'assessor de campanya de Trump, Jason Miller, expressava a Twitter el seu malestar amb aquesta projecció.

"No puc creure que la Fox estigui tan ansiosa de prémer el gallet després de tardar tant a donar el resultat a Florida", ha escrit Miller.

 

I no és només una sensació de l'assessor del polèmic candidat que part de l'entramat mediàtic i el Partit Republicà els està donant l'esquena. Els influents senadors Mitch McConnell i Marco Rubio han desmentit les afirmacions de Trump sobre un frau que consideren que no és tal.

Les veus de McConnell i Rubio se sumaven així a la veu de l'editor conservador Ben Shapiro, que dimecres va titllar les declaracions de Trump proclamant-se guanyador "d'irresponsables".

ARXIVAT A:
Eleccions Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut