Un seguidor de Bolsonaro amb la màscara de Trump (Reuters)
Un seguidor de Bolsonaro amb la màscara de Trump (Reuters)

Trump, Le Pen i Salvini, contents pel triomf de l'ultradretà Bolsonaro al Brasil

Donald Trump, que molts comparen amb Bolsonaro, l'ha convidat a treballar plegats

RedaccióActualitzat

Els dirigents de dreta i extrema dreta d'arreu del món han mostrat la seva alegria per la victòria de Jair Bolsonaro a les eleccions d'aquest diumenge al Brasil. El conegut com el Trump brasiler ha rebut la felicitació entusiasta del president dels Estats Units. Donald Trump ha telefonat a Bolsonaro i s'ha compromès a "treballar plegats per millorar la vida del seus respectius pobles", segons ha confirmat aquest matí la Casa Blanca en un comunicat.

El candidat ultradretà als comicis d'aquest diumenge, que veu en Trump un model a seguir, ja ha anunciat poc abans que havia parlat amb el president dels Estats Units en una conversa "molt amistosa". Bolsonaro ha superat el candidat del Partit dels Treballadors, Fernando Haddad, per onze punts de diferència, i, per tant, serà l'inquilí del Palau Presidencial de Brasília fins a finals del 2022.

A Europa, el vicepresident del govern italià i ministre de l'Interior, Matteo Salvini, del partit xenòfob de la Lliga, ha aplaudit l'elecció de Bolsonaro en el seu compte de twitter. "També al Brasil els ciutadans han enviat l'esquerra a casa seva", diu Salvini, que afegeix que "l'amistat entre la nostra gent i els nostres governs serà encara més forta."

 

Un altre exponent de la dreta populista a Europa, Marine Le Pen, li ha desitjat bona sort a Bolsonaro. En un tuit, la líder de l'extrema dreta francesa afirma que el president electe del Brasil haurà de "restablir la situació econòmica, de la seguretat i democràtica" en el seu país. Le Pen considera que els brasilers "han castigat la corrupció generalitzada i la terrorífica criminalitat, que han augmentat durant els governs d'extrema esquerra."

 

El futur president de la quarta democràcia més gran del món també ha rebut les felicitacions de la Xina, malgrat que, igual que Trump, Bolsonaro ha acusat Pequín de ser un depredador que vol controlar sectors claus de l'economia brasilera.

 

 

Pedro Sánchez: "El Brasil podrà comptar sempre amb Espanya"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha destacat que el poble brasiler "ha fet la seva tria". Sense esmentar Bolsonaro, Sánchez diu en un tuit que el Brasil sempre podrà comptar amb Espanya per aconseguir una Amèrica Llatina més igualitària i justa.

 

Menys neutrals s'han mostrat ONGs com Amnistia Internacional, Human Rights Watch i Greenpeace, que han advertit que les manifestacions racistes i homòfobes de Bolsonaro representen un risc, especialment per als pobles indígenes. Per això adverteixen que vigilaran de prop la seva acció política.

ARXIVAT A:
EleccionsExtrema dretaTrump Pedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut