Trump nega haver desviat diners de la campanya electoral per silenciar dues dones

El president dels Estats Units acusa el seu exadvocat Michael Cohen d'"inventar-se històries" per rebaixar la seva condemna
Actualitzat
TEMA:
Trump

Una pregunta recorre els Estats Units: què passa amb un president que podria haver comès un delicte federal? Pot seguir al Despatx Oval com si res? El delicte de què s'acusa Donald Trump és el de no declarar donacions de campanya, concretament, pagar amb diners de la campanya el silenci de dues dones, l'actriu porno Stormy Daniels i la model de "Playboy" Karen McDougal, que haurien mantingut relacions sexuals amb l'actual president.

Trump s'ha defensat de les acusacions, l'endemà que el seu antic advocat, Michael Cohen, pactés amb la Justícia i es declarés culpable d'haver violat les normes sobre finançament de campanyes electorals. Cohen va admetre haver desviat fons de la campanya electoral de Trump per fer els pagaments, cosa que no permet la llei dels Estats Units.

En una entrevista amb la cadena de televisió Fox, Trump ha afirmat que els diners amb què es va pagar les dues dones procedien de la seva fortuna i no dels fons de la campanya electoral.

"No venien de la campanya. Procedien de mi"

En els extractes que s'han conegut de l'entrevista, Trump ha assenyalat que va conèixer "més endavant" els pagaments realitzats per Cohen. El mes de maig, Trump va reconèixer haver abonat al seu antic advocat 130.000 dòlars que es van pagar a Stormy Daniels en un acord de confidencialitat:

"De fet, el primer que vaig preguntar va ser si procedien de la campanya. Això podria haver estat una mica tèrbola"

Trump: "Cohen s'inventa històries per aconseguir un pacte"

El president dels Estats Units ha acusat Cohen "'d'inventar-se històries" per aconseguir una condemna menor. En canvi, en el mateix tuit, Trump ha defensat el seu excap de campanya, Paul Manafort, que també aquest dimarts va ser declarat culpable de frau fiscal i bancari.

 

"Em sento molt malament per Paul Manafort i la seva meravellosa família. La 'Justícia' ha agafat un cas d'impostos de fa 12 anys, entre altres coses, ha aplicat una enorme pressió sobre seu i, al revés que amb Michael Cohen, ha rebutjat ensorrar-se -inventar històries per aconseguir un 'pacte'. Gran respecte per a un gran home!"

 

La improbable opció d'un "impeachment"

Per al sistema polític nord-americà, no deixa de ser incòmode tenir un president que hauria delinquit. Tanmateix, la Constitució estableix que només el Congrés, i no pas un tribunal, pot jutjar el president. Ara com ara, amb majoria dels republicans a totes dues cambres, es fa difícil pensar que el mateix partit de Trump impulsi un "impeachment" per processar Trump. Però les eleccions legislatives del mes de novembre podrien modificar el panorama.

De tota manera, els problemes per a Trump no acaben aquí. Falta saber com acaba la investigació de la trama russa, en què Trump podria ser acusat d'obstrucció a la justícia o de conspiració amb Rússia.

ARXIVAT A:
Trump
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut