Trump parlant per telèfon al Despatx Oval (Reuters)

Trump viola el protocol de seguretat donant el mòbil personal a alts mandataris

El president nord-americà llança un misteriós "covfefe" a Twitter i genera debat a les xarxes mentre a la Xina investiguen una fàbrica de sabates de la seva filla Ivanka
Redacció Actualitzat

Nou gest atípic de Donald Trump. El president nord-americà ha donat el número del seu telèfon mòbil personal a alts mandataris internacionals, com el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, o el president de França, Emmanuel Macron, perquè parlin directament amb ell, segons Associated Press.

Aquest gest contravé la convenció diplomàtica i viola els protocols de seguretat tradicionals, a més de poder posar en perill la seguretat i la confidencialitat de les comunicacions del president.

De moment, qui ja li ha trucat ha estat el primer ministre del Canadà, segons funcionaris i exfuncionaris nord-americans. Ni la Casa Blanca ni el govern canadenc, però, ho han volgut confirmar.

Fins ara les trucades entre els líders internacionals han estat assumptes que exigien línies segures com les del Despatx Oval o les de la limusina presidencial. Trump ja ha qüestionat els canals oficials. I és que, segons els experts, si s'utilitza una línia oberta és molt més susceptible de ser intervinguda i espiada.

El "covfefe" de Trump

Trump també ha estat protagonista per un misteriosa piulada -"Tot i la constant negativa de la premsa covfefe"- que ha generat debat a la xarxa sobre què significa "covfefe". El mateix cap de l'executiu ha afegit més llenya al foc amb un: "Qui pot entendre el veritable significat de "covfefe" ??? A gaudir!".

 

 

Desaparicions i una detenció relacionades amb una fàbrica de sabates d'Ivanka Trump a la Xina

D'altra banda, la Xina denuncia la desaparició de dos activistes que investigaven les males condicions laborals d'una empresa de sabates d'Ivanka Trump. L'objectiu de la investigació, engegada fa dos mesos, era demostrar l'explotació dels seus treballadors i denunciar els seus salaris per sota del que marca la llei.

La policia xinesa també ha detingut un activista que s'havia infiltrat a l'empresa. L'Observatori pels Drets Laborals de la Xina ha demanat al president nord-americà i a la seva filla que intervinguin perquè les autoritats alliberin l'activista detingut.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut