Encaixada entre Pence i Erdogan a Ankara (Reuters)

Turquia dona 5 dies als kurds perquè es reitirin del nord de Síria

Acord entre els Estats Units i el govern d'Erdogan per a un alto el foc, a canvi de no imposar sancions a Ankara
Redacció Actualitzat
TEMA:
Kurdistan

Turquia ha acceptat parar l'ofensiva al Kurdistan sirià per permetre una retirada de les forces kurdes. L'alto el foc és de cinc dies i arriba per un acord amb els Estats Units.

El vicepresident nord-americà, Mike Pence, ha anunciat un pacte amb el govern de Recep Tayyip Erdogan que ha de permetre el replegament de la milícia kurda Unitats de Protecció Popular (YPG) i també dels civils, amb l'ajuda dels EUA.

Segons ha explicat Pence, Turquia s'ha compromès també, al llarg dels cinc dies, a no iniciar cap operació a la ciutat kurda de Kobani. La Casa Blanca, per la seva part, ha promès no imposar sancions a Turquia.

Les milícies kurdes ja han fet saber que rebutgen l'acord.
 

Pence i Erdogan s'han reunit durant més de quatre hores, amb la presència també del secretari d'Estats dels Estats Units, Mike Pompeo, i el número 2 de l'administració Trump ha anunciat l'entesa en una roda de premsa a la capital turca.

Després d'haver donat carta blanca a Erdogan per tirar endavant l'ofensiva, l'administració Trump ha afirmat ara que els Estats Units estan "definitivament en contra de l'operació turca a Síria" i ha afegit que "ho ha dit obertament Trump".

Les autoritats kurdes han xifrat aquest dijous en 218 els civils morts en l'ofensiva batejada com "Font de pau", que va començar el 9 d'octubre. Entre les víctimes hi ha 18 menors. També s'han comptabilitzat 650 ferits.

 

 

ARXIVAT A:
Kurdistan Turquia Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut