Turull, Rull i Cuixart tornen a sortir de la presó per anar a treballar
Jordi Cuixart saludant quan sortia de la presó (EFE / Quique García)

Turull, Rull i Cuixart tornen a sortir de la presó per anar a treballar

No sortien des de fa un mes, quan va començar el confinament pel coronavirus

RedaccióActualitzat

Alguns dels presos independentistes han tornat a sortir de la presó per treballar, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. No sortien des que va començar el confinament pel coronavirus, a mitjans de març.

Aquest dimecres han sortit Jordi Turull i Josep Rull. Els exconsellers han sortit a primera hora del matí de Lledoners, amb guants i mascareta. Turull per anar al despatx d'advocats de Terrassa on treballa; i Rull per reincorporar-se a la Mútua de Terrassa.

També ha tornat a treballar Jordi Cuixart, per dirigir de forma presencial la seva empresa, a Santa Perpètua de Mogoda.

Tots tres han saludat els periodistes que els esperaven a la porta, abans de dirigir-se als cotxes per portar-los als llocs de treball respectius. Han dit que estan "bé" i, en el cas del president d'Òmnium Cultural, ha afegit que desitja "salut per a tothom" i que té "ganes de tornar a treballar, però, sobretot, que això acabi".
 

Turull, Rull i Cuixart tornen a sortir de la presó per anar a treballar
Jordi Turull sortint de Lledoners amb guants i mascareta (EFE / Susanna Sáez)
Turull, Rull i Cuixart tornen a sortir de la presó per anar a treballar
Josep Rull es reincorpora a la Mútua de Terrassa (EFE / Susanna Sáez)


En règim especial d'aïllament

Quan acabin la jornada laboral i tornin a la presó, hauran d'estar en règim especial d'aïllament. Això vol dir que no podran entrar en contacte ni compartir espai amb els presos que no surten del centre penitenciari.

Està previst que també torni a sortir a treballar l'exconseller Quim Forn. El que no podrà reincorporar-se és Oriol Junqueras, perquè la Universitat de Vic continua tancada.

Raül Romeva ha decidit no sortir. "Crec que així puc contribuir a contenir més i millor la pandèmia", ha afirmat l'exconseller.

Tampoc sortiran l'exconsellera Dolors Bassa ni l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, perquè no està permès sortir per cuidar familiars.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutJordi TurullJosep RullJordi CuixartJudicial
Anar al contingut