TV3 documenta l'ús de bombes de dispersió, prohibides internacionalment, a Ucraïna
Imatges de restes de projectils captades per l'equip de TV3 al Zoo de Mikolaiv (CCMA)

TV3 documenta l'ús de bombes de dispersió, prohibides internacionalment, a Ucraïna

L'equip ha enregistrat imatges al sud del país que segons alguns experts confirmen que aquest tipus d'armament s'hi ha fet servir

Carles Prats PadrósActualitzat

Diverses organitzacions internacionals com HRW i Amnistia internacional han denunciat l'ús de bombes de dispersió a la ciutat de Khàrkiv.

L'equip de TV3 a Ucraïna ha pogut documentar que aquest tipus d'armament prohibit internacionalment s'està fent servir també al sud del país, com a Mikolaiv.

Segons les imatges captades, entre les runes de cases completament destruïdes s'hi han trobat una mena de paracaigudes gairebé intactes, que haurien tocat terra després d'alliberar les bombes que van provocar diversos morts. També s'han documentat restes de projectils, com els que han denunciat HRW i Amnistia a l'est del país. 

Les imatges enregistrades, segons alguns experts, confirmen que s'ha utilitzat aquest armament prohibit en més d'un centenar de països, en un tractat que ni Rússia ni Ucraïna han signat. 

Oleksandr Kovolenko, expert en armament d'una ONG ucraïnesa i Pere Ortega, del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, hi coincideixen en aquest vídeo, entrevistats per TV3:

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut