Un equip de TV3 ha entrat al bosc, on hi ha enterrats centenars de cossos (CCMA)

TV3 entra al bosc ucraïnès d'Izium: centenars de cossos enterrats, molts amb signes de tortura

Fa pocs dies que l'exèrcit rus va fugir d'Izium, una ciutat on encara s'estan desenterrant centenars de cadàvers
Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Caelles

Subcap de la secció d'Internacional de TV3

@LluisCaelles
Actualitzat
TEMA:
Rússia

En la guerra d'Ucraïna hi ha noms de poblacions com ara Izium, al nord-est del país, que ja formen part de la memòria col·lectiva pel càstig bèl·lic que han patit.

La zona és, ara mateix, especialment inestable, quan encara fa molt poc de la fugida de l'exèrcit rus. En un bosc pròxim a la ciutat devastada, encara s'hi estan desenterrant centenars de cadàvers.

És un bosc de tombes, una fossa comuna descoberta després d'haver recuperat la regió oriental de Khàrkiv en una contraofensiva per repel·lir l'exèrcit rus.

Segons el president ucraïnes, Volodímir Zelenski, Rússia va torturar civils a la ciutat, i el resultat és comparable a la matança de Butxa.

A la fossa hi ha civils, militars, homes, dones, infants, i els cadàvers presenten molts danys. Són persones que han mort violentament i amb tortures.

Un equip de TV3 ha anat fins a la zona i ha comprovat com s'estan fent els primers passos per recuperar la zona. Un procés llarg i complex que hauria d'acabar amb les proves d'ADN que hauran de retornar la identitat a les persones, sense nom, de les tombes de la pineda:

 

 

ARXIVAT A:
Rússia Ucraïna
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut