Twitter contraataca amb una "píndola enverinada" per no passar a mans d'Elon Musk
- TEMA:
Twitter no s'ha quedat de braços plegats després de l'oferta d'Elon Musk per quedar-se tota la companyia. La junta directiva de Twitter ha decidit tirar endavant el que es coneix com la "píndola enverinada", un mecanisme per posar entrebancs a l'operació i que no tiri endavant.
Bàsicament, es tracta de rebaixar la representativitat de Musk amb aquesta estratègia que permet als altres accionistes tenir més accions sense cost o amb descomptes importants, que després poden revendre més cares.
Segons la companyia, "el pla de drets reduirà la probabilitat que qualsevol entitat, persona o grup obtingui el control de Twitter a través de l'acumulació de mercat obert sense pagar a tots els accionistes una prima de control adequada".
Dijous, el multimilionari fundador de Tesla va fer una oferta no negociable de 43.000 milions de dòlars, deu dies després de convertir-se en el màxim accionista i que el valor de la companyia s'enfilés a la borsa.
Ara, per protegir-se d'aquesta oferta hostil, Twitter ha adoptat un pla especial de drets dels accionistes que expirarà el 14 d'abril del 2023, segons ha informat. El pla entraria en vigor si la participació d'entorn el 9% de Musk creix al 15% o més.
Cal recordar també que Musk va dir: "L'oferta és la millor i l'última que faig i, si no és acceptada, hauria de reconsiderar la meva posició com a accionista."
Des que Elon Musk va fer la seva oferta sorpresa, Twitter s'ha omplert de comentaris. Entre els que s'hi oposen i que ja ha replicat a Musk, hi ha el príncep saudita Alwaleed bin Talal, que també n'és un gran accionista.
El príncep va piular que el preu de 54,2 dòlars per acció que dona Musk no s'acosta al "valor intrínsec" de Twitter, per les seves perspectives de creixement. També va repiular un tuit de l'any 2015 on informava que tenia un 5,2% de la companyia en accions comprades per ell directament i a través de la seva firma, Kingdom Holding Company.
La resposta d'Elon Musk han estat dues preguntes iròniques: "Quant de Twitter té el Regne, directament i indirectament?" i "Quins són els punts de vista del Regne sobre la llibertat d'expressió dels periodistes?"
A les últimes declaracions, el magnat insisteix que "la llibertat d'expressió és un imperatiu social per al funcionament de la democràcia" i explica que va invertir a Twitter perquè creia en el seu potencial de ser la plataforma per a la llibertat d'expressió però creu que ara no serveix a aquest fi i que "necessita ser transformada en una empresa privada".
- ARXIVAT A: