Divendres, un camió amb el missatge "loser" es va passejar pels volts de la Casa Blanca (Reuters/Carlos Barria)

Twitter mostra el compte de Trump quan es busca la paraula "perdedor"

El buscador de Twitter té un comportament poc usual quan es busca la paraula "loser": apareix el compte de Donald Trump
Felip Gordillo Actualitzat
TEMA:
Trump

Donald Trump ha perdut les eleccions a la presidència, segons les projeccions dels principals mitjans nord-americans. La derrota, encara no acceptada pel president, s'ha celebrat als carrers amb alegria pels seguidors demòcrates amb dos grans lemes: "you're fired" (estàs acomiadat) i "loser" (perdedor).

"You're fired" és una referència clara al programa de telerealitat "The Apprentice" en què Trump feia de jurat d'emprenedors. "Loser" és un terme molt més universal, tant que fins i tot s'ha colat a les cerques de Twitter. El buscador de la xarxa té un comportament poc usual quan es busca aquesta paraula: el compte de Donald Trump apareix al capdamunt de la llista.

El buscador de Twitter, normalment, mostra noms d'usuari relacionats amb la cerca. Així, si busquem la paraula "loser" i demanem a Twitter que ens mostri usuaris relacionats, han d'aparèixer comptes que en el nom d'usuari o en el nom del perfil tenen la paraula "loser".

 

En el cas de Trump, el resultat es podria explicar pel funcionament de l'algoritme de cerca, que ha associat el nom de Trump amb la quantitat de tuits que l'etiqueten com a "perdedor".

De fet, si fem la mateixa cerca amb la paraula "winner" (guanyador), Donald Trump també apareix entre les primeres posicions, tot i que no el primer. Durant el dia han aparegut en aquestes posicions també els noms de Kamala Harris i Joe Biden, vicepresidenta i president electe.

Twitter, contra la desinformació de Trump

La xarxa social preferida de Trump ha estat també protagonista d'aquestes eleccions per la seva decisió d'etiquetar els tuits del president com a enganyosos. Trump ha insistit, piulada rere piulada, que hi havia un frau electoral que ha estat incapaç de demostrar amb cap prova. I Twitter ha contestat avisant els usuaris de la xarxa que el que deia el president no estava demostrat.

Una passejada pel perfil de @realDonaldTrump mostra com dels 10 últims tuits del president, 6 contenen un avís de Twitter.

La primera vegada que Twitter va avisar sobre un tuit de Trump va ser al maig, quan va avisar d'"apologia de la violència", arran d'una piulada de Trump en referència a la nit d'aldarulls viscuts a Minneapolis en les protestes per la mort de George Floyd, ofegat per la policia.

El segon cop va ser a l'octubre, quan Trump va dir que era immune a la Covid després de passar la malaltia. Des de llavors, els avisos per desinformació s'han fet cada vegada més habituals amb una vintena d'avisos des de la nit de les eleccions.

ARXIVAT A:
Trump Twitter Eleccions Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut