Barcelona

Uber anirà a judici acusada de perjudicar el servei dels taxis

L'aplicació facilita el contacte entre un conductor anònim i un passatger que necessita transport a canvi d'un preu acordat

Actualitzat

L'aplicació per a mòbils Uber, una empresa que fa d'intermediària entre conductors no professionals i passatgers que busquen transport, arribarà a judici. El magistrat ha fixat el judici per a la setmana que ve.

A finals de l'any passat, un jutge de Madrid va ordenar paralitzar provisionalment l'aplicació. A Barcelona, però, l'associació de taxistes Ellite va presentar una demanda per competència deslleial

Els taxistes es queixaven que Uber i altres serveis basats en aplicacions de telèfons intel·ligents similars tenien avantatge sobre els taxis perquè no estan subjectes als mateixos tipus de taxes ni a la reglamentació dels taxis.

Al marge del procés als tribunals, la Generalitat també va multar per incompliment de la normativa de desenvolupament de l'activitat econòmica tant l'empresa com els conductors. Unes multes que l'empresa ha recorregut.

L'aplicació permet a l'usuari detectar conductors anònims que s'ofereixen per fer trasllats en el seu vehicle particular a canvi d'un preu preestablert. L'empresa intermediària s'emporta una comissió d'un 20% sobre el cost final.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut