Un dels vaixells que aquests dies recull persones afectades per les inundacions (Reuters/Oleksandr Klymenko)

Ucraïna denuncia un atac amb tres morts en un vaixell d'evacuació a la zona inundada pel pantà

Ucraïna assegura haver recuperat el control de tres poblacions de la regió de Donetsk en la contraofensiva

RedaccióActualitzat

Les autoritats ucraïneses han denunciat aquest diumenge un atac contra una barca d'evacuació de civils dels territoris inundats per la voladura de la presa de Kakhovka.

L'atac a la nau de rescat hauria provocat almenys tres morts i deu ferits. Entre les víctimes mortals hi hauria un home de 74 anys que ha intentat protegir una dona, segons ha informat el governador regional de Kherson, Oleksandr Prokudin, a través del seu compte a Telegram.

La denúncia d'aquest atac es produeix quan ha començat a baixar el nivell de les aigües als territoris inundats després de la voladura d'aquesta presa, que ha obligat milers de persones a deixar casa seva.

El nivell de l'aigua a la presa de Kakhovka ha baixat un metre més les últimes 24 hores, fins a situar-se als 9,35 metres a l'àrea de Níkopol, segons informacions de l'empresa hidroelèctrica ucraïnesa Ukrhidroenergo.

El flux de pèrdua d'aigua s'està reduint, tot i que la situació continua sent complexa i l'evolució difícil de preveure, apunta aquest organisme, segons reflecteix el portal Ukrinform.

Alliberament de presos

Aquest atac hauria passat el mateix dia que un centenar de presoners de cada bàndol han estat alliberats, segons el Ministeri de Defensa rus.

Les imatges que s'han fet públiques mostren un nombrós grup d'homes, molts embolicats amb la bandera d'Ucraïna, en un punt indeterminat del territori ucraïnès.

Imatge dels presoners ucraïnesos alliberats per Rússia (Reuters)


Primers resultats de la contraofensiva

Pel que fa al front de guerra, l'anunciada contraofensiva d'Ucraïna hauria donat els primers resultats entre les regions de Zaporíjia i Donetsk, segons ha anunciat l'exèrcit ucraïnès.

Valeri Xerxen, el portaveu, ha declarat l'alliberament del poble de Blahodatne: "Estem veient els primers resultats de la contraofensiva", ha assegurat. 

De fet, no seria un, sinó tres els pobles alliberats després d'haver estat ocupats des del gener per les tropes russes. Es tractaria de Neskutxne, a la regió de Donetsk, i Makarivka.

Amb aquestes notícies els ucraïnesos trenquen, per uns moments, el silenci que estan exhibint aquests dies. Probablement, ho fan per donar una empenta als ànims de la tropa i del país en general.

Des de Moscou, com és lògic, destaquen fets que els afavoreixen, com el fracàs d'un atac amb drons aquàtics contra un vaixell de la seva flota al mar Negre.  

El vaixell, que estaria protegint uns oleoductes a uns 300 quilòmetres al sud-est de Sebastòpol, hauria destruït els drons sense haver sofert cap desperfecte.

 

 

ARXIVAT A:
RússiaUcraïna
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut