Un dels soldats russos capturats per Ucraïna parla amb la seva família

Ucraïna mostra soldats russos capturats, sorpresos perquè creien que alliberaven un país

Creien que Kíiv cauria de seguida i que la població els rebria com uns herois que salvaven Ucraïna, però la realitat que s'han trobat sobre el terreny és una altra
Oriol Llach Estrella Actualitzat

Hi van anar amb la idea heroica d'alliberar Ucraïna i s'esperaven que la població civil els rebria amb els braços oberts. La realitat que s'han trobat, però, és una altra de completament diferent. Aquest és el relat d'alguns soldats russos que han estat capturats per l'exèrcit ucraïnès.

Un cop capturats tenen l'oportunitat de parlar amb les seves famílies i, amb llàgrimes als ulls, expliquen a les seves mares que s'estan trobant amb un escenari de conflicte obert i que en cap cas la ciutadania ucraïnesa aplaudeix la invasió ordenada per Putin.

Testimonis com el d'Olga Hrom, una veïna de Kherson, han explicat a TV3 que aquests soldats són els primers sorpresos de veure que els volen fora.

"Creien que anirien molt ràpid, que agafarien Kíiv, que és on hi havia un niu de no sé què... Ells són els primers sorpresos amb la nostra reacció, perquè es creien els nostres alliberadors, els nostres salvadors!"

 

Ucraïna ha difós aquestes imatges on es veu els soldats parlar amb les seves famílies:

 

Un dels líders de l'església ortodoxa de Crimea, Kliment, ha fet una crida a les mares de tots aquests soldats russos, estiguin capturats o no, perquè els facin entendre que la realitat no correspon a la idea amb què van anar a Ucraïna:

"Els fills que estimeu, que heu criat i que ara espereu, s'han convertit en assassins. Hi ha una guerra a Ucraïna. Els vostres fills estan disparant als civils, maten dones, maten nens."

Mentrestant, els mitjans de propaganda russos continuen parlant "d'operació militar especial" i eviten de totes totes d'altres expressions com "guerra" o "invasió".

 

Els veïns planten cara a l'exèrcit rus

Fa tot just dos dies que centenars de veïns que vivien a les poblacions més a prop de la central nuclear de Zaporíjia, la més gran d'Europa, es van plantar davant de les tropes russes i van muntar barricades i hi van bloquejar tots els accessos per carretera. Aquesta matinada, però, han vist com, a causa dels tancs russos, s'ha declarat un incendi en un dels seus edificis que ha posat en alerta el món sencer, fent reviure el fantasma del desastre de Txernòbil.

Ara bé, els esforços d'aquests veïns, sense uniforme i desarmats, no van ser en va, perquè van exhibir una voluntat de resistència que no només va fer la volta al món sinó que les imatges també van quedar gravades en els soldats russos que creien que estaven "salvant" Ucraïna.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut