Flors i ninos en un punt d'homenatge a víctimes d'un bombardeig recent (Reuters/Anna Voitenko)

Ucraïna xifra en prop de 480 els infants morts des de l'inici de la invasió russa

D'altra banda, la intel·ligència nord-americana assegura que han mort uns 20.000 soldats russos des del desembre, sobretot en l'ofensiva per conquerir la ciutat de Bakhmut
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

Les autoritats d'Ucraïna han xifrat aquest dimarts en prop de 480 el nombre de nens morts des de l'inici de la invasió russa, el 24 de febrer del 2022.

La Fiscalia ucraïnesa ha dit a través de Telegram que fins ara s'ha confirmat la mort de 478 menors d'edat, mentre que 960 més han estat ferits com a resultat de "l'agressió armada a gran escala per part de Rússia". "Aquestes xifres no són finals", ha manifestat, abans d'especificar que "continuen els treballs en els llocs d'hostilitats actives, als territoris temporalment ocupats i als territoris alliberats".

Així, ha detallat que la província de Donetsk és la que acumula més víctimes, amb 453 entre morts i ferits. Per sota hi ha la regió de Khàrkiv, amb 275; la de Kíiv, amb 128; la de Kherson, amb 94; la de Zaporíjia, amb 89; la de Mikolaiv, amb 89; la de Txerníhiv, amb 70; la de Dnipropetrovsk, amb 67, i la de Lugansk, amb 66.

Un nen en el funeral pels seus dos germans morts en un atac amb míssils de l'exèrcit rus la setmana passada (Reuters/Carlos Barria)

Aquestes xifres inclouen la mort d'un nen de 14 anys a causa d'un atac amb artilleria perpetrat per Rússia aquest dilluns a la localitat de Lizunivka, situada a la regió de Txerníhiv.

La Fiscalia ucraïnesa també ha recomanat la web "Children of War" per informar-se sobre tots els efectes que causa la guerra en els nens del país.


20.000 soldats russos morts

D'altra banda, la intel·ligència nord-americana ha xifrat en 20.000 els soldats russos que haurien mort a Ucraïna des del desembre. Ho ha revelat un dels portaveus de la Casa Blanca, John Kirby. Segons aquestes fonts, la meitat de les víctimes russes serien mercenaris del grup paramilitar Wagner.

Els Estats Units afegeixen que Rússia ha patit "enormes pèrdues" des que al desembre les seves tropes van intensificar l'ofensiva per conquerir la ciutat de Bakhmut.

Bakhmut fa mesos que és escenari d'una batalla cruenta entre ucraïnesos i russos (Reuters)

Molts dels mercenaris del grup Wagner que actualment participen en la guerra d'Ucraïna han sortit de les presons russes. A més, alguns d'ells tindrien malalties greus o altres problemes importants de salut.

La divulgació d'aquestes informacions de la intel·ligència dels Estats Units arriba després que el cap del grup Wagner, Ievgueni Prigozhin, digués que al front només havien perdut la vida 94 dels seus soldats.

El portaveu nord-americà ha desmentit aquesta dada i, a més, ha assegurat que també hi hauria uns 80.000 soldats russos ferits des del desembre. En canvi, Kirby ha declinat parlar de quants soldats ucraïnesos han pogut morir o quedar ferits en el conflicte, i ha recordat que els Estats Units no han fet mai públiques aquestes xifres, en un intent de donar suport moral a Ucraïna.

 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut