Últim adeu a Josep Maria Espinàs amb tots els honors al Palau de la Generalitat

Centenars de persones anònimes i autoritats han passat per la capella ardent del Saló Sant Jordi
Redacció Actualitzat
TEMA:
Obituari

El Palau de la Generalitat ha acollit aquest dimarts la capella ardent de l'escriptor i periodista Josep Maria Espinàs, que va morir diumenge als 95 anys.

Centenars de persones se n'han volgut acomiadar. Per la capella ardent del Saló Sant Jordi hi han passat persones anònimes, autoritats i personalitats del món de la cultura i la política.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la família de l'escriptor van acordar instal·lar-la allà arran d'una proposta del president, atès que Espinàs va ser distingit amb la Medalla d'Or de la Generalitat.

Moments abans que es pogués visitar el fèretre, a les 9 del matí, el president Pere Aragonès ha traslladat el condol en nom del Govern a la família i ha fet un parlament institucional:

"Avui moltes famílies de Catalunya, moltes persones del nostre país i de fora, ploren la mort d'un dels grans de la nostra literatura, un mestre de periodistes, un referent de la nostra literatura. El govern de Catalunya s'honora d'acollir aquesta vetlla i poder acompanyar la seva família i els seus amics i obrir les portes a la ciutadania que el vulgui acomiadar."

Pere Aragonès ha traslladat el condol a la família en nom del govern (ACN/Pere Francesch i Quim Vallès)

Els ciutadans han pogut acomiadar-se i signar al llibre de condols fins a les set de la tarda. L'accés ha estat per la porta principal de la plaça Sant Jaume.

El fèretre estava cobert per una senyera i un ram de roses, amb una corona de llorer del Govern de la Generalitat. Ha entrat al Saló amb la cançó "Pensée des morts", de Georges Brassens, un dels cantants preferits d'Espinàs.

Al mateix Saló Sant Jordi també s'hi ha col·locat la seva màquina d'escriure i diversos llibres que utilitzava per treballar (el Diccionari Etimològic i Complementari de la Llengua Catalana, de Joan Coromines, i el Diccionari de la Llengua Catalana de l'IEC), així com diversos llibres escrits per Espinàs,

També hi havia cinc pipes de fumar, un bust amb la seva imatge obra de Manuel Cusachs i una samarreta de l'equipació blaugrana que el FC Barcelona va regalar a Josep Maria Espinàs.

Tot aquest material ha estat cedit per la família per la vetlla de l'escriptor

L'escriptor i periodista Josep Maria Espinàs va publicar milers d'articles i més de 90 llibres fruit d'una prolífica activitat literària que va començar amb 26 anys.

ARXIVAT A:
Obituari Literatura Generalitat de Catalunya Medalla d'Or de la Generalitat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut