Una empresa familiar organitza visites guiades d'una hora a la mina d'or on s'ha produït l'accident (Reuters)

Un accident en una mina turística de Colorado deixa un mort i 23 persones atrapades

Un grup de 12 turistes ha estat sis hores a 300 metres sota terra després d'una avaria de l'ascensor
Redacció
TEMA:
Estats Units

Un turista ha mort i 23 persones més han quedat atrapades a la mina d'or Mollie Kathleen, a Colorado, als Estats Units. L'ascensor, que portava dotze persones, s'ha avariat a mig trajecte i ha quedat encallat breument, fet que ha deixat un mort i quatre ferits lleus. Encara no se saben les causes de la mort.

Com a conseqüència de l'avaria, un altre grup amb 11 turistes i un guia ha quedat atrapat a 300 metres sota terra. No han pogut sortir-ne fins que els tècnics han arreglat l'ascensor, sis hores més tard. Bombers especialitzats en aquest tipus d'accidents s'han encarregat del rescat.

Els equips d'emergències s'han mantingut en contacte amb les persones atrapades per mitjà d'equips de ràdio i els han proporcionat aigua, mantes i cadires per garantir el seu confort mentre durava el rescat. La temperatura sota la mina és de prop de 10 graus.

Els grups de rescat no han informat els turistes atrapats que a l'altre grup hi havia hagut un mort, per tal d'evitar episodis d'ansietat, segons ha explicat el cap de policia del comtat, Jason Mikesell. "Tots estan animats. Els hem donat pizza, que és el que volien", ha afegit Mikesell.

Els equips de rescat han trigat sis hores a treure el grup de turistes que ha quedat atrapat sota la mina (Reuters)

Segon accident a la mina en 50 anys

La mina d'or Millie Kathleen està situada a Cripple Creek, una localitat prop de la ciutat de Colorado Springs, a l'estat nord-americà de Colorado, i a pocs quilòmetres de Pikes Peak, un cim de les muntanyes Rocalloses.

La mina està oberta exclusivament per al turisme i fins ara només hi havia hagut un accident, el 1986, en què un grup de persones va quedar atrapat. Les visites d'una hora, organitzades per una empresa familiar des de fa més de 50 anys, mostren com es va extreure or al jaciment des que va ser descobert allà el 1891 per Mollie Kathleen Gortner.

ARXIVAT A:
Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut