Reinoehl ha estat abatut quan anava a ser detingut a Lacey, Washington (Reuters/Caitlin Ochs)

Un agent federal mata el sospitós d'haver assassinat un seguidor de Trump, a Portland

La policia investigava Reinoehl com a possible autor de la mort del seguidor ultradretà de Trump, però encara no havia estat acusat

Actualitzat

Un agent federal dels Estats Units ha matat aquest dijous el sospitós d'haver assassinat un seguidor del president Donald Trump, en un enfrontament antiracista el cap de setmana passat a Portland, a Oregon.
Segons publiquen The Washinfgton Post i The New York Times, de fonts oficials, el sospitós identificat com a Michael Forest Reinoehl, va morir a Lacey, a l'estat de Washington, quan agents federals el volien arrestar.

 

 

Un agent federal ha abatut el sospitós quan, segons les mateixes fonts, Reinoehl ha "tret una pistola". A l'operació participaven l'FBI i els Marshals dels Estats Units.

Agents de l'FBI i els Marshals investigaven Reinoehl per la mort d'un seguidor ultradretà de Trump (Reuters/Caitlin Ochs)


Reinoehl, de 48 anys, vinculat al moviment anarquista Antifa, era sospitós d'haver matat amb dos trets Aaron J. Danielson, de 39, un seguidor de Trump i membre del moviment ultradretà Patriot Prayer, quan es va enfrontar als manifestants contra la injustícia racial, a Portland.
Una caravana de simpatitzants de Trump i ultradretans de Patriot Prayer que va recórrer els carrers de Portland, va disparar perdigons i bales de pintura als manifestants antiracistes.

Els serveis d'emergència atenen la víctima al carrer a Portland (Reuters)

L'incident va esperonar el discurs de "llei i ordre" de Trump que qualificava els participants a les protestes com "anarquistes" i "criminals", sense distingir entre els que es manifestaven pacíficament i la minoria que va participar en els disturbis.

Poc després de la detenció que ha acabat amb la mort de Reinoehl, el president Trump, que no semblava saber encara la notícia, instava la policia a "fer la seva feina i fer-la aviat".


La policia investigava Reinoehl com a possible autor de la mort del seguidor ultradretà de Trump, però no havia estat acusat formalment. En una entrevista publicada a Vice News, Reinoehl semblava admetre que havia mort Danielson, perquè "no tenia altra opció" i que hauria actuat "en defensa pròpia" quan un seguidor de Trump hauria intentat donar-li una ganiveta a ell i a un amic.

"Podia haver-me quedat assegut i veure com mataven un amic meu d'una altra raça. Però no ho hauria fet."

En l'entrevista, l'activista d'esquerres es definia com a "100% d'Antifa" i explica que va participar a les protestes de Portland d'aquest estiu, sovint com a "seguretat" i va afegir que el juliol passat la policia l'havia detingut per dur una pistola carregada.

 

ARXIVAT A:
Trump RacismeProtestes EUAEstats UnitsExtrema dreta
Anar al contingut