Un fotograma de la pel·lícula "Lightyear"

Un Ajuntament de PP i Vox censura la pel·lícula "Lightyear", on surt un petó lèsbic

El cinema d'estiu de Santa Cruz de Bezana, a Cantàbria, projectarà "Los tipos malos" en el seu lloc
Redacció
TEMA:
LGTBIQ+

Divendres que ve comença a Santa Cruz de Bezana, a Cantàbria, el cinema d'estiu a l'aire lliure, com anuncien els cartells repartits pel municipi. Però hi ha hagut un canvi d'última hora: la pel·lícula de dibuixos animats "Lightyear", la primera que s'havia de veure, ha caigut de la programació i ha estat substituïda per "Los tipos malos". Els cartells s'han tornat a imprimir.

La regidora de Cultura, Manuela Bolado, de Vox, ha decidit substituir la pel·lícula sense donar més explicacions, amb el vistiplau de l'alcaldessa Carmen Pérez Tejedor, del PP.

No ha passat per alt que a "Lightyear", un spin-off de la saga de "Toy Story",  hi apareixen dues dones fent-se un petó, una escena de pocs segons que ja va ser polèmica quan l'any passat es va estrenar la cinta infantil, que va ser censurada als Emirats Àrabs Units i altres països de l'Orient Mitjà i Àsia.

Els cartells amb la nova programació, sense "Lightyear"

El secretari general del PSOE de Bezana i portaveu municipal, Alberto García Onaindía, ha denunciat que el govern municipal ja ha pres altres decisions en contra del col·lectiu LGTBI+ en les poques setmanes que fa que governa. I és que, només arribar al càrrec, l'alcaldessa va fer retirar la bandera de l'arc iris que hi havia a la façana de l'Ajuntament. Desenes de veïns es van concentrar davant de l'edifici per protestar per la retirada d'aquest símbol.


Censuren "Orlando", de Virginia Woolf

Una altra regidora de Cultura de Vox ha protagonitzat una altra acció que afecta el col·lectiu LGTBI+. Victoria Amparo Gil Movellán, regidora de Valdemorillo, a Madrid, es va estrenar al càrrec amb la retirada d'una representació d'"Orlando", de Virginia Woolf, prevista al programa del Festival 7 Villas de la Comunitat de Madrid.

La companyia Teatro Defondo ha denunciat la cancel·lació perquè "el protagonista passa de ser un home a ser una dona".

La novel·la de Woolf, publicada el 1928, tracta temes com l'homosexualitat, la sexualitat femenina i el paper de la dona en la societat en diferents períodes històrics.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+ Vox Cinema
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut