Un any del cas dels membres d'un CDR Tamara i Adrià, que "cap jutge té valor d'agafar"

Tamara Carrasco fa més d'un any que no pot sortir de Viladecans i Adrià Carrasco és a Brussel·les
Redacció Actualitzat
TEMA:
CDR

El cas de la Tamara Carrasco i l'Adrià Carrasco fa un any que va començar. Se'ls va acusar de rebel·lió, sedició i terrorisme. El 10 d'abril del 2018 van anar a buscar la Tamara "deu homes amb passamuntanyes i armes llargues". En aquell moment, va pensar:

"Merda! Això és un muntatge. El que volien és clar, era donar exemple a la resta de gent que gosés sortir al carrer"

Tot i que l'acusació de terrorisme ha estat desestimada, l'Audiència Nacional no li ha aixecat les mesures cautelars. Això vol dir que la Tamara no pot sortir del seu municipi i s'ha de presentar al jutjat de Gavà un cop per setmana. Se'ls manté l'acusació per desordres públics.

 

Segons l'advocat de Tamara Carrasco, Benet Salellas, el confinament de la membre del Comitè de Defensa de la República de Viladecans, "és insòlit" i un "càstig anticipat".

El cas de l'Adrià és similar, va ser acusat de rebel·lió, sedició i terrorisme, però abans que el detinguessin va fugir a Brussel·les. Uns mesos després, l'Audiència Nacional va decidir no investigar aquestes acusacions.

 

Un cop la causa dels dos acusats ha estat desestimada per l'Audiència Nacional, un jutjat provincial ha de reprendre la investigació per desordres públics. En el cas de la Tamara, com que no queda clar on es van gravar els missatges de veu que serien la prova de l'acusació, el cas ha anat del jutjat número 24 al jutjat de Gavà i altre cop cap al 24. En el cas de l'Adrià, ha estat enviat als jutjats de Granollers i Vilanova, perquè segons el fiscal va ser en aquests municipis on el CDR va tallar les carreteres, i el motiu d'investigació per desordres públics.

Des de Brussel·les, l'Adrià ha dit a "Els matins" deTV3:

"El problema és que ningú té valor d'agafar aquest cas i arxivar-lo. Això és un teatre per atemorir la gent, perquè no participin en accions com les que nosaltres hem protagonitzat."

Segons el mateix Adrià, s'ha hagut de fer a la idea de quedar-se a viure a Brussel·les. Té una ordre de cerca i captura i si torna "em posaran en presó preventiva, al·legant risc de fuga". De totes maneres, el mateix Adrià diu que el que més l'importa no és "si aquesta situació ha de durar 6 mesos més o un any", el que més el preocupa és que "cada cop hi hagi més casos com el meu", fent referència a la detenció de la Ruth, el 30 de març i que ha passat 10 dies en presó preventiva.

 

 

Per a la Tamara, el confinament ha significat no poder "anar a veure la mare a l'hospital" ni poder "anar a la boda d'un amic" que se celebrava fora del municipi. Diu que li estan "prohibint ser lliure, anar on vulgui, quan vulgui".

ARXIVAT A:
CDR Judicial Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut