L'atac israelià ha destruït l'ajuntament, la biblioteca i diversos habitatges a Nabatieh, al sud del Líban (Reuters/Ali Hankir)

Un atac d'Israel mata 16 persones a Nabatieh, al sud del Líban, entre elles l'alcalde

L'exèrcit israelià diu que ha destruït túnels de Hezbollah, però l'atac ha reduït a runes l'Ajuntament, la biblioteca i diversos habitatges

Redacció/Agències

Un atac israelià a Nabatieh, al sud del Líban, ha matat 16 persones, entre els quals l'alcalde, diversos regidors, metges i un membre de l'equip d'emergències que estaven reunits a l'Ajuntament per abordar la situació de crisi per la proximitat dels combats. 

La desena d'impactes també han destruït la biblioteca i diversos habitatges, i han provocat una cinquantena de ferits. Segons l'exèrcit d'Israel, l'objectiu era una xarxa de túnels de Hezbollah. 

Nabatieh és el centre espiritual dels xiïtes libanesos al voltant de la mesquita de l'imam Alí, fundador del credo. Són la primera minoria del país, representada al Parlament pels moviments Hezbollah i Amal. Per Israel, han estat un objectiu recurrent en les tres invasions anteriors.

Israel ha atacat Nabatieh, una ciutat d'uns 40.000 habitants al sud del Líban (Reuters/Karamallah Daher)

Per la seva banda, les forces de les Nacions Unides al Líban han denunciat un nou atac per part d'un blindat israelià a una de les seves torres de vigilància, que ha destruït dues càmeres. 

Segons l'exèrcit israelià, han mort 9 persones en un altre atac al sud del país, entre les quals hi ha un comandant de la milícia xiïta libanesa, responsable d'artilleria i dels míssils antitanc de Hezbollah.
 

Resposta pels atacs d'Israel a la FINUL

Mentrestant, els 16 països europeus que formen part de la força de pau de l'ONU al Líban, la FINUL, han demanat aquest dimecres a Israel que aturi els atacs als cascos blaus

A través d'una reunió per videoconferència, els ministres de Defensa també han coincidit que Hezbollah no pot utilitzar la força de pau de les Nacions Unides com a escut en el conflicte contra Israel.

També aquest dimecres els estats membres de la Unió Europea i els països del Golf han celebrat una cimera a Brussel·les en què han condemnat els atacs i han demanat un alto el foc al Líban i Gaza.

 

ARXIVAT A:
IsraelLíban
Anar al contingut