Quatre plantes de l'edifici s'han ensorrat després de l'impacte d'un míssil rus (Reuters/Gleb Garanich)

Un atac rus amb míssils a un edifici residencial provoca una quinzena de morts a Donetsk

Els equips de rescat busquen supervivents sota la runa de l'edifici ensorrat
Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

Almenys quinze persones han mort a Ucraïna en les últimes hores en un atac rus amb míssils Hurricane contra un edifici d'apartaments de quatre plantes de la població de Txassiv Yar, a la regió de Donetsk. Els coets russos han provocat que el bloc d'habitatges s'ensorrés per l'impacte.

Txassiv Yar és a uns 20 quilòmetres al sud-est de Kramatorsk, una ciutat que s'espera que sigui un objectiu prioritari en l'avanç cap a l'oest de les forces russes.

Les autoritats locals assumeixen que la xifra de víctimes es pot enfilar perquè pot haver-hi desenes de persones atrapades sota la runa. Els equips de socors, de fet, han pogut rescatar ja 5 persones amb vida.

Els serveis de rescat treballen per intentar trobar-hi més supervivents, ja que es tem que encara hi pot haver fins a una vintena de veïns atrapats sota la runa.

Els equips de rescat busquen supervivents sota la runa de l'edifici (Reuters/Gleb Garanich)

Tres persones més han perdut la vida aquest diumenge en atacs russos d'altres zones residencials i infraestructures civils de Donetsk, segons el balanç de les autoritats ucraïneses.
 

Gairebé 600 morts a Donetsk des del febrer

L'exèrcit rus va anunciar a principis de juliol que ha aconseguit tenir sota control total la regió de Lugansk. Ara Rússia apunta a la regió de Donetsk per ocupar tota la conca minera del Donbass, parcialment sota control dels separatistes russos des del 2014.

El governador de Donetsk, Pavló Kirilenko, ha dit que 591 civils han mort i 1.548 han resultat ferits a la regió des que va començar la invasió russa el 24 de febrer. Kirilenko alertava aquest divendres de "noves accions" de Rússia a l'est.

Volodímir Zelenski acusa Moscou d'atacar deliberadament cases i objectius civils. Ucraïna també acusa Rússia de destruir camps de conreu al Donbass i de robar la collita de blat per vendre-la de manera il·legal al mercat internacional. 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut