Un avió de Lufthansa va estar a punt de caure fa uns mesos en un vol de Bilbao a Munic

Germanwings, l'aerolínia de baix cost de Lufthansa, opera a més d'un centenar de destins d'Europa, nord d'Àfrica i Pròxim Orient
Redacció Actualitzat

Fa poc més de quatre mesos, el cinc de novembre, un avió de Lufthansa que volava de Bilbao a Munic va estar a punt de caure quan els sensors es van congelar i van enviar dades equivocades al sistema de navegació, segons la revista alemanya "Der Spiegel". L'aparell era un Airbus 321 que portava 109 passatgers de Bilbao a la capital bavaresa, al sud d'Alemanya. Quan estava a 9.000 metres d'altura, l'avió va començar a caure a una velocitat de mil metres per minut, segons "Der Spiegel". Els pilots no van poder frenar la caiguda amb els controls de navegació manuals i només van evitar el desastre quan van apagar l'ordinador de vol.

L'avió que ha tingut l'accident aquest migdia correspon a l'aerolínia alemanya de baix cost Germanwings, propietat de Lufthansa. Té la seva base a l'aeroport de Colònia/Bonn i fa vols a més d'un centenar de destins d'Europa, nord d'Àfrica i Pròxim Orient. L'aerolínia es va fundar fa 18 anys com a Eurowings Flug GmbH i va començar les operacions el 27 d'octubre del 2002. A finals del 2012, Lufthansa va anunciar oficialment el traspàs de les seves rutes europees a Germanwings.

La nova etapa de la companyia comença fa justament dos anys, quan Germanwings va operar algunes rutes de Lufthansa des de l'aeroport d'Hamburg. En competència amb Ryanair, EasyJet i Vueling, l'aerolínia alemanya va introduir un nou sistema de tarifes que va permetre a la companyia oferir en les primeres files dels seus avions una classe preferent per compensar la retirada de Lufthansa i no perdre passatgers en aquest sector.

Fa poc més de dos mesos, Lufthansa va presentar el seu nou concepte de vols de baix cost. Un dels principals punts d'aquest projecte és la comercialització conjunta de les dues aerolínies de baix cost sota l'únic nom d'Eurowings. A partir de la tardor d'aquest any, doncs, Germanwings passarà a anomenar-se Eurowings. La companyia disposa d'una flota de 83 avions: 43 Airbus 319-100, 19 Airbus 320 i 21 Bombardier CRJ900.

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut