Seu de la congregació de l'Esperit Sant a Ariano Irpino, d'on era mare superiora la monja detinguda per robatori (Google Maps)

Un bisbe italià denuncia una monja de la congregació per robar les joies que donaven els fidels

Les joies i relíquies sostretes les va fondre i les va convertir en lingots d'or per dificultar que ningú pogués seguir-ne el rastre
Redacció
TEMA:
Itàlia

La mare superiora de la congregació d'Ariano Irpino, a la Campània italiana, ha estat detinguda acusada de robar joies i altres objectes d'or i plata per valor de 80.000 euros.

La denúncia l'ha fet el bisbe d'Ariano Irpino, Sergio Melillo, després de descobrir que havien desaparegut diverses joies donades pels fidels a parròquies i esglésies de la zona.

La germana Bernadette, actual mare superiora de la Congregació de l'Esperit Sant, era qui tenia les claus del lloc on es guardaven els objectes sagrats, les joies i les ofrenes d'or i plata de la cúria episcopal de la diòcesi. Per aquesta raó, totes les sospites van caure sobre ella.

La Fiscalia va obrir una investigació i els carabinieris van descobrir que la religiosa hauria venut algunes de les joies i d'altres les hauria fet fondre per convertir-les en lingots d'or i així dificultar que se li pogués seguir el rastre.

El jutge va ordenar l'arrest domiciliari de la religiosa després de veure les proves aportades per la fiscalia. Segons la documentació aportada per la policia, la mare superiora havia fet diverses transferències de diners a l'estranger i també hauria intentat treure els lingots d'or del país.

Entre les peces sostretes, hi hauria ofrenes d'or votiu, exvots de plata i la relíquia de Sant Nicolau de Bari encastada en una medalla de metall.

La majoria de les ofrenes i joies robades són ja irrecuperables perquè l'or es va fondre i s'ha convertit en lingots, d'alt valor econòmic, però sense el valor religiós i sentimental de les peces donades. Només s'han pogut salvar algunes joies i polseres que es van trobar a l'habitació personal de la germana Bernadette dins del cistell de la roba bruta.

 

ARXIVAT A:
Policial Itàlia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut