Imatge facilitada pel govern aragonès de l'ossa Sarousse (Govern d'Aragó)

Un caçador mata l'ossa Sarousse a la Vall de Bardaixí de la Ribagorça aragonesa

Investiguen un altre caçador a Palència que hauria matat també una ossa en una cacera de senglars
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

L'ossa Sarousse ha mort aquest diumenge a conseqüència d'un tret d'un caçador, que ha al·legat que ha disparat en defensa pròpia.

Els fets han passat a la Vall de Bardaixí, a la comarca de la Ribagorça aragonesa. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat agents de Protecció de la Naturalesa, membres de la Patrulla Os del Govern d'Aragó i el Seprona de la Guàrdia Civil, que han certificat la mort de l'ossa.

Tècnics del govern aragonès faran la necròpsia del plantígrad aquest mateix dilluns. La Seprona s'ha fet càrrec de la investigació.

 

Morta després de Cachou

L'ossa Sarousse es va reintroduir el 2006 al Pirineu francès, tot i que durant aquests anys s'ha mogut també per la Vall d'Aran i per la Vall de Bardaixí, on l'han matat.

La mort de Sarousse passa només uns mesos després la de l'os Cachou, a l'abril d'aquest mateix 2020: els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran van trobar el cadàver de Cachou a les muntanyes del municipi de Les, a la Vall d'Aran.

Una polèmica mort que encara s'investiga -el cas encara està sota secret de sumari- i que ha acabat aquest mateix mes de novembre amb la detenció d'un agent de Medi Ambient del govern aranès.

El rostre de Cachou revelaria, segons els ecologistes, una mort per enverinament (ACN / Conselh Generau d'Aran)

El detingut formaria part de l'anomenada "patrulla de l'os", el nom amb què es coneix popularment els agents de Medi Ambient que feien el seguiment a la població d'ossos bruns que habiten els boscos d'Aran i la Ribagorça.

El jutjat va demanar a la Universitat Autònoma de Barcelona que fes una necròpsia a l'animal per saber la causa de la mort, per exemple si hi havia restes de verí, com apuntaven grups ecologistes.


Una altra ossa morta a Palència

La Guàrdia Civil de Palència investiga un home que hauria matat una altra ossa aquest cap de setmana. Va passar en una cacera de seglars autoritzada a la reserva de Fuente Carrionas, al terme municipal de Cervera de Pisuerga.

La Fundació Os Bru ha començat accions legals per esclarir les morts de les dues osses aquest cap de setamana totes dues mentre es feien caceres de senglars.

"No s'ha d'oblidar que els acte de caça d'espècies en perill d'extinció poden comportar penes de fins a dos anys de privació de llibertat, i tres anys, si és un espai natural protegit a més de greus inabilitacions", han destacat des de la fundació. I han proposat que s'endureixin les penes "per l'agreujament d'aquestes morts en circumstàncies semblants".

La Reial Federació Espanyola de Caça, per la seva banda, ha demanat una investigació a fons per esclarir els fets de la mort de les dues osses.

Ha qualificat els fets de "fatídics" i "desafortunats" però defensen que no s'ha de perdre de vista la feina que fan caçadors i conservacionistes pel futur de l'os.

ARXIVAT A:
Medi ambient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut