El calamar gegant aparegut a Astúries rep el nom científic d'"Architeuthis Dux" i és el més gran d'aquesta espècie (EFE)

Un calamar gegant i "molt tòxic" per als humans apareix mort en una platja d'Astúries

L'exemplar, de més de vuit metres de llarg, l'han traslladat a un centre d'experimentació de pesca per fer-li la necròpsia i investigar les causes de la mort
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Troballa molt poc habitual a Astúries. Un calamar gegant, de més de vuit metres de llarg fins a la punta dels tentacles, ha aparegut mort en una platja de Llanes davant la sorpresa dels veïns que passejaven vora el mar Cantàbric.

L'animal va encallar divendres a la sorra de la platja del Sablón i força curiosos s'hi van acostar per retratar l'exemplar. Algunes persones ja l'han comparat amb el mític Kraken, un monstre marí fictici capaç d'engolir vaixells sencers, segons la mitologia escandinava.

El nom científic de l'animal que ha aparegut a Astúries és "Architeuthis Dux", l'espècie de calamar més gran de totes, ja que pot arribar a mesurar més de quinze metres de llargada.
 

Una espècie que no es pot consumir

Aquests calamars gegants són "altament tòxics" per als humans per l'alt percentatge d'amoníac en la seva massa muscular, segons ha explicat el president de la Coordinadora per a l'Estudi i Protecció de les Espècies Marines (Cepesma), Luis Laria, al diari El País.

Laria ha explicat que aquesta espècie té molt poca presència arreu del món, però que precisament el mar Cantàbric és un dels indrets on és més probable que se'l pugui trobar, juntament amb Nova Zelanda.

El president del Cepesma també ha detallat que aquest gènere presenta un dimorfisme sexual molt pronunciat: el pes màxim és d'uns 312 quilos en les femelles i de 178 en els mascles. Igualment, els mascles viuen al voltant d'un any, i les femelles, el doble o el triple.

El calamar gegant va acabar sent retirat de la platja de Llanes pels guardes del medi natural d'Astúries, que el van traslladar al centre d'experimentació pesquera de Gijón. Ara s'està en espera de saber els resultats de la necròpsia per conèixer les causes de la mort.

L'animal va encallar divendres a la sorra de la platja del Sablón (Cofradia de Pescadores de Llanes)


Dues orques sorprenen dos pescadors a Suances

I l'endemà de l'aparició del calamar gegant, dues orques van causar un gran ensurt a uns pescadors de Suances, a Cantàbria, que havien sortit a feinejar.

Els dos cetacis els van envoltar per sorpresa i van arribar a envestir el casc del vaixell. Ben espantats, van fugir a correcuita cap al port, com es pot veure en aquestes imatges que s'han fet virals:

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut