Un camió s'ha enfilat a la mitjana i ha tallat un carril de l'AP-7 i un de la B-30
Un camió s'ha enfilat a la mitjana i ha tallat un carril de l'AP-7 i un de la B-30 (3Cat)

Retiren el camió accidentat a l'AP-7 que ha provocat cues quilomètriques aquest dijous

El mateix accident ha tallat un carril lateral de la B-30 i un de central de l'AP-7 i ha alentit encara més l'entrada a la ciutat de Barcelona, en un punt habitual de retencions a primera hora del matí

Redacció/AgènciesActualitzat

Múltiples complicacions de trànsit durant el matí d'aquest dijous per un accident a l'AP-7, a Sant Cugat del Vallès, en sentit sud, que ha complicat tots els accessos d'entrada a la ciutat de Barcelona pel nus de la Trinitat.

Un camió accidentat de matinada, que ha quedat enfilat a la mitjana, ha tallat un dels tres carrils de l'AP-7 i un de la B-30 en sentit Barcelona a l'altura de Sant Cugat del Vallès.

Finalment, el vehicle s'ha retirat del tot passat el migdia i s'han pogut reobrir tots els carrils i s'ha pogut recuperar gradualment la normalitat viària.

Un grua ploma retira el camió accidentat a l'AP-7
Una grua de ploma retira el camió accidentat a l'AP-7 (3Cat)

El camió no ha estat retirat durant la nit perquè calia una grua de ploma i no hi ha servei nocturn d'aquest tipus de grues per retirar vehicles de grans dimensions. Finalment, passats dos quarts d'onze del matí ha arribat la grua. Durant les maniobres per treure'l de la calçada s'ha hagut de tallar totalment l'AP-7 en sentit sud.

Cap a quarts d'onze ha arribat la grua i una estona més tard han pogut apartar la cabina del camió, que obstruïa part del lateral.

Un cop ha fet les seves tasques, la grua s'ha trobat que no podia fer la volta i ha hagut de fer marxa enrere per sortir de la via. Això ha obligat els Mossos d'Esquadra a tallar un altre tram.

Quan s'ha pogut retirar, el remolc ha estat acoblat a una nova cabina, que ha iniciat un nou rumb cap a dos quarts d'una.


Més de 15 quilòmetres de congestió

A dos quarts de nou del matí, en plena hora punta, s'acumulaven més de 15 quilòmetres de congestió en aquesta via, en direcció sud, entre Sant Cugat del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda, i més de 8 quilòmetres de congestió a la B-30, en direcció sud, entre Sant Cugat del Vallès i Barberà del Vallès.

 

A més, en la cua del camió accidentat a l'AP-7, al punt quilomètric 152, a Sant Cugat del Vallès, hi ha hagut un altre accident en sentit sud.

Per tot plegat, aquest matí també ha resultat afectada la C-58, en el seu enllaç amb l'AP-7, en sentit nord, a l'altura de Ripollet.

Retencions quilomètriques que han afectat també l'A-2, la B-23 entre Esplugues de Llobregat i Molins de Rei, o la C-31 i la C-32 en els accessos a la ciutat, segons informa Trànsit.

Les dues rondes de Barcelona també han patit de retruc aquest embús, amb 10 quilòmetres a la B-10 i a la B-20, totes dues en sentit nus del Llobregat. Als problemes a la ronda de Dalt, encara s'hi ha afegit un altre vehicle avariat que, a més, ha tallat un carril en sentit Llobregat.

 

Aquest punt de l'AP-7 és un punt habitual de retencions a primera hora del matí que, aquest dijous, s'ha complicat encara més.

De fet, el trànsit a l'AP-7 en sentit sud ha augmentat un 7% en hora punta, al matí, a causa del tall ferroviari que hi ha a Roda de Berà.

Són dades del Servei Català de Trànsit dels dos primers dies en què no circulen trens entre Sant Vicenç de Calders i Tarragona. En canvi, no s'ha notat cap augment significatiu de cotxes en sentit nord.

Recordem que les obres del corredor del Mediterrani deixaran sense servei de tren les comarques de Tarragona durant cinc mesos.

Renfe ha posat busos alternatius per cobrir el tram afectat, però la durada del trajecte fins a Barcelona es pot arribar a doblar.

 

 

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut