Un CAP de Rubí porta dos mesos amb l'ascensor espatllat per una peça que no arriba
Els responsables del centre sanitari preveuen que l'avaria quedarà resolta a començaments de novembre i asseguren que, de moment, s'han habilitat un parell de consultes a la planta baixa per atendre els pacients que no poden pujar escales
Marta Bellés
Corresponsal de Catalunya Ràdio al Maresme i el Vallès Oriental i Occidental
El CAP Anton de Borja de Rubí és un edifici de 4 plantes i l'únic ascensor de què disposen està espatllat i fora de funcionament des de finals del mes d'agost. Un contratemps molt important per a les persones amb mobilitat reduïda, gent gran, pacients acabats d'operar o les famílies que porten criatures en cotxets.
El subdirector d'aquest Centre d'Atenció Primària de Rubí, Joan Castelló, explica que es tracta d'una avaria important, ja que s'ha espatllat la central hidràulica de l'ascensor:
"És una avaria molt rellevant i han de fer una peça nova. La fàbrica, per més que nosaltres la pressionem, ens ha donat un termini d'entrega de dos mesos."
El responsable del CAP admet que estan patint els inconvenients de no tenir ascensor, però subratlla que s'han posat solucions per als pacients que no poden pujar a les plantes de dalt.
"A la planta baixa disposem d'una o dues consultes perquè els professionals puguin baixar i atendre aquests pacients que no poden pujar a les plantes."
Joan Castelló afegeix que "el nostre objectiu principal és garantir l'atenció a tots els usuaris i que un problema d'aquesta naturalesa es minimitzi al màxim".
Com ho veuen els usuaris?
La Coordinadora d'Entitats per la Sanitat Pública de Qualitat i Universal de Rubí ha fet un comunicat que recull el malestar dels pacients i treballadors d'aquest CAP. Denuncien que "no s'ha donat la prioritat ni la importància" que una avaria com aquesta té en el funcionament del centre.
En aquesta carta, el personal del CAP explica que per atendre les persones que van amb cadires de rodes o que no poden pujar les escales han de trobar una consulta buida, cosa que --asseguren-- no sempre és fàcil.
A diferència del que asseguren els responsables del CAP, des de la Coordinadora d'Entitats subratllen que no hi ha cap lloc o circuit alternatiu habilitat per visitar els pacients amb mobilitat reduïda i afegeixen que "això suposa un desgast físic i mental, una pressió afegida, i sovint un conflicte entre companys".
Entre els pacients, les queixes són variades depenent de les necessitats de cadascú: "Les dones que van amb nens petits han d'agafar les criatures a coll" o "la meva mare, operada fa un mes, no pot pujar al segon pis i constantment ha de demanar que baixi la doctora o la infermera".
El Consorci Sanitari de Terrassa, gestor del CAP Anton de Borja, assegura que la peça de l'ascensor ha d'arribar a finals d'aquest mes. Si tot va segons el previst, a començaments de novembre ja hauria de tornar a funcionar.
- ARXIVAT A:
- Salut