Un centenar de persones assisteixen a la inauguració de l'exposició sobre memòria viva dels micropobles de l'Alt Empordà

ACN Ordis - Un centenar de persones han assistit aquest dissabte al matí a la inauguració de l'exposició multidisciplinària sobre memòria viva dels micropobles de l'Alt Empordà, que s'ha fet entre Ordis (instal·lació) i Pont de Molins (performance i vermut). L'objectiu de la iniciativa, que ha presentat el Festival d'Arts Escèniques de l'Empordà FASTT, és continuar dinamitzant la vida en aquests pobles a través, aquest cop, d'un procés creatiu impulsat aquesta tardor per la Cia Kunstant i diversos veïns i veïnes dels micropobles del FASTT, que han recollit fotografies, gravacions sonores, mapes, documents, objectes i relats orals, que han servit per crear la instal·lació.

La mostra ha recollit així la memòria viva dels micropobles de l'Alt Empordà a partir de relats de vida dels veïns i veïnes. El projecte s'ha fet entre diversos veïns de Garrigàs, Ordis, Agullana, Palau de Santa Eulàlia, Sant Climent Sescebes i Rabós durant el novembre, que han creat un espai per reflexionar sobre els espais que habitem i transitem al territori, així com testimoniar com viuen i es relacionen les persones que formen part d'aquests micropobles.

L'antiga fàbrica de jerseis d'Agullana -com a símbol de la dona treballadora en l'àmbit rural-, els safaretjos, bars o barberies com punts de trobada dels municipis, les històries que amaguen els objectes quotidians i les diferents convivències i maneres d'habitar els pobles, són alguns dels temes que han vertebrat la mostra.

El públic també ha pogut interaccionar amb l'espai gràcies a diverses narracions que han gravat els veïns i veïns -en les que explicaven records o experiències de temps passats- a un estudi de ràdio fictici per on han anat passant persones que eren entrevistades o diversos punts de l'exposició on es formulaven preguntes i s'oferien fulls i llibretes per deixar constància de les respostes.

La comissió de veïnat del FASTT

L'Associació FAST, a més del festival, coordina la comissió de veïnat, que format pels veïns i veïnes dels diferents municipis del projecte, té l'objectiu de trobat espais de debat i de socialització entre els diferents habitants. La comissió es reuneix entre una i dues vegades al mes durant tot l'any amb la finalitat de crear una xarxa de participació i col·laboració.

Periòdicament, s'organitzen excursions per conèixer el paisatge i arquitectura dels municipis, sopars de germanor, sortides al teatre i xerrades amb diferents professionals de les arts escèniques. A més, el festival proposa cada any un projecte de creació escènica que es desenvolupa i es presenta en el marc del FASTT sota el nom de Micropobles a escena.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut