El paquet de mesures preveu uns ingressos addicionals totals de 34.000 milions l'any

Un centenar d'entitats socials reclamen una "taxa Covid" per a les grans fortunes

Proposen que el nou impost serveixi per gravar els patrimonis de més d'un milió d'euros per poder recaptar 20.000 milions a l'any

Actualitzat

Més d'un centenar d'entitats socials, cíviques i sindicals espanyoles, agrupades a la Plataforma per un fiscalitat justa, han presentat aquest dijous un pla de mesures de xoc que implicarien una recaptació addicional de 34.300 milions.

En concret, defensen la instauració d'una renda garantida a tot l'estat que no deixi fora cap col·lectiu i que podria finançar-se amb un impost a les grans fortunes. Segons explica Xavier Casanovas, portaveu de la plataforma, una taxa Covid suposaria uns ingressos addicionals de 20.000 milions.

"Es tractaria d'un impost als patrimonis de més d'un milió d'euros -diu Casanovas- perquè aportessin un 1% de la seva riquesa. En aquests moments, tenim 900.000 persones a Espanya que tenen aquest patrimoni, i els demanaríem que ens ajudessin a sortir d'aquesta crisi econòmica."

 

Reforma fiscal

També consideren que és el moment de fer una reforma fiscal que elimini privilegis, i proposen un complement extraordinari i progressiu de la tarifa sobre els trams superiors de l'IRPF.

 

Pel que fa a les empreses, demanen una tributació mínima efectiva de l'Impost de Societats del 15% sobre el resultat comptable i del 18% per a grans empreses, el sector bancari i hidrocarburs.

 

A més, proposen apujar tres punts l'IVA per a béns de luxe i aplicar un tipus zero a determinats productes sanitaris i d'higiene personal.

Donen suport a aquesta plataforma UGT, CCOO, Ecologistes en acció, Oxfam, ATTAC, CONFAVC i l'Organització de Consumidors i de Catalunya (OCUC), entre altres.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut