L'humorista ha compartit el fragment d'un monòleg que va fer a Barcelona (@shahak)

Un còmic alemany se'n riu d'una traductora que es queixa que a Catalunya es parli català

Shahak Shapira ha compartit el vídeo, que s'ha fet viral, del moment en què una noia del públic va expressar el seu enuig pel fet que a la Catalunya interior tothom parli català

RedaccióActualitzat

L'humorista alemany d'origen isrealià Shahak Shapira ha compartit al seu Instagram un vídeo sobre el català titulat "Lost in translation" que s'ha fet viral en tan sols unes hores.

El fragment correspon a una actuació del còmic a Barcelona, quan una noia del públic va queixar-se que a Catalunya es parli català.

La conversa, sempre amb un to distès, comença amb l'humorista preguntanti a l'espectadora si viu aquí. "Sí, per desgràcia!" li respon. Davant la sorpresa de l'humorista, ella hi afegeix que el problema és que viu "en un lloc on la gent només parla català".

"La gent només parla català, aquí?", pregunta el monologuista, però diverses persones del públic s'afanyen a matisar que no és així. "I allà on vius tu?" li pregunta a la noia, que li respon que ella viu a la "Catalunya interior".

"A la Catalunya interior? Així semblaria, més aviat, que el problema el tens tu", li diu l'humorista en to de broma. "Noia, no pots anar-te'n a un lloc i dir 'per què parleu la llengua que se suposa que es parla aquí?'", hi afegeix.

"Si vas a França i els preguntes per què parlen francès, t'assassinaran", assegura, i ironitza amb la possibilitat que l'agredeixin amb una "baguette" seca de fa una setmana.

Finalment, l'humorista li pregunta a la noia a què es dedica, i ella li respon que és traductora. "Ets traductora i et queixes que tothom parli català al teu voltant? Què coi? L'únic motiu que tinguis feina és que ells no parlen anglès!", li assenyala entre riures del públic, com es pot veure en les imatges:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shahak Shapira (@shahak)

 

Aquest dilluns, l'humorista s'ha referit a l'èxit del vídeo en una publicació a X en què assenyala la ironia del fet que molts catalans hagin compartit el vídeo en català i ell sigui incapaç d'entendre'ls:

"Vaig tirar merda a una amable noia sobre el fet que els catalans parlin català a Catalunya, i ara els catalans ho estan compartint en català i no entenc res, té conya la cosa."

També ha parlat aquest dimarts a "El Matí de Catalunya Ràdio". Ha explicat que, tot i els comentaris rebuts, no pensa retirar el vídeo. 

 

ARXIVAT A:
Viral Català
Anar al contingut