El model 3 de Tesla és el més venut al setembre a Catalunya (Europa Press)

Un cotxe cent per cent elèctric és per primer cop el més venut en un mes a Catalunya

El model 3 de Tesla registra gairebé 400 matriculacions al setembre i avança el Dacia Sandero, en un lideratge puntual després d'un agost en què gairebé no va lliurar cotxes
Redacció Actualitzat
TEMA:
Automoció

Per primer cop, un cotxe elèctric ha estat líder de vendes a Catalunya. És el model 3 de Tesla: amb gairebé 400 matriculacions, aquest setembre ha guanyat la partida al Dacia Sandero, tal com indiquen les xifres de Fecavem, la patronal catalana de venedors.

Tot i això, es tracta d'una xifra circumstancial que té a veure amb la gestió d'estocs acumulats i amb una campanya comercial de descomptes engegada per la companyia d'Elon Musk: les vendes de tots els models Tesla al setembre a Catalunya quadrupliquen les de l'agost i del juliol, quan es van vendre unes 130 unitats cada mes.

Ara caldrà veure si a l'octubre la tendència es consolida.


El segon més venut a Espanya

En el conjunt d'Espanya, el model 3 de Tesla és el segon més venut al setembre, amb 2.221 unitats. I se situa molt a prop del líder de vendes, el Dacia Sandero.

Si tenim en compte l'acumulat de vendes dels primers nou mesos de l'any, el model 3 no apareix en el top 10. Però al setembre ha escalat de cop fins a la segona posició.


Augmenten les vendes d'elèctrics al setembre

En el conjunt de l'any, les matriculacions d'elèctrics s'han estancat, una tendència europea que preocupa la indústria, que reclama més celeritat en les ajudes estatals del pla Moves i que s'eliminin les traves burocràtiques per poder desplegar una xarxa de punts de càrrega que cobreixi tot el territori.

De fet, només un de cada deu vehicles que es venen en el conjunt d'Espanya són electrificats, siguin híbrids o cent per cent elèctrics.

Ara bé, al setembre les vendes de vehicles electrificats (elèctrics i híbrids endollables) han augmentat notablement, un 15%, amb prop d'11.000 unitats venudes a Espanya. Però la patronal tem que aquest increment només sigui un "fet puntual".

Els cotxes venuts continuen contaminant massa

Les patronals de fabricants i distribuïdors calculen que les emissions mitjanes de CO2 dels turismes venuts al setembre són de 112,8 grams per quilòmetre recorregut: un 3,4% menys que la mitjana dels venuts en el mateix mes del 2023.

Tot i que hi ha una tendència a reduir la contaminació, la patronal reconeix que el ritme de vendes dels elèctrics encara és lluny de poder complir els objectius de reducció d'emissions.


Moltes menys vendes en el sector que abans de la pandèmia

Entre gener i setembre, a Espanya s'han venut 744.698 turismes, un augment del 5% en relació amb el mateix període de l'any passat. Es tracta d'un creixement tímid, si es té en compte que el nombre d'unitats venudes és encara un 23% més baix que abans de la pandèmia.

 

ARXIVAT A:
Automoció
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut