Una simulació de com serien els terrorífics Timorebestia Kopriï, els primers carnívors depredadors marins (Science Advances)

Un cuc depredador gegant que va viure fa 500 milions d'anys, descobert a Groenlàndia

L'han batejat amb el nom científic de "Timorebestia koprii", que és com es diu en llatí "bèstia del terror"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ciència

Un equip internacional de científics ha fet una troballa sorprenent en les fredes aigües del nord de Groenlàndia. Es tracta de fòssils d'un cuc carnívor depredador "gegant" que va habitar els oceans fa més de 500 milions d'anys. 

Segons els autors de la recerca, publicada en la revista Science Advances, aquests grans cucs podrien ser "els primers animals carnívors que colonitzaven la columna d'aigua" durant el primer període geològic del paleozoic, conegut com a període cambrià.

Eren, afirmen els seus descobridors, cucs depredadors que feien uns 30 centímetres de llarg i que tenien aletes a banda i banda del cos, llargues antenes i una mandíbula enorme.

Per refermar la imatge aterridora d'aquests grans depredadors marins prehistòrics, els seus descobridors l'han batejat amb el nom de "Timorebestia koprii". Un nom que combina com es diu en llatí "bèstia del terror" i la partícula "koprii" pel nom de l'Institut Coreà d'Investigació Polar que ha participat en la recerca. 

Un dels científics que forma part de la investigació presentava d'aquesta forma el cuc depredador gegant, un animal que consideren avantpassat dels actuals quetògnats o cucs fletxa. Els quetògnats són depredadors oceànics que poblen els mars actuals, que s'alimenten d'un diminut zooplàncton, i que tenen una presència menys esfereïdora que els Timorebestia:

 

 

Dins del sistema digestiu fossilitzat del Timorebestia s'hi ha trobat un artròpode nedador comú, un fet que fa pensar als científics que els ecosistemes oceànics del període Cambrià eren prou complexes per tenir una cadena alimentària que permetia diversos nivells de depredadors.

En l'expedició oceànica al nord de Groenlàndia, a més de descobrir el fòssil del "Timorebestia koprii", també s'han identificat "una gran diversitat de nous i emocionants organismes", fet que augura una llarga temporada de noves troballes que ajudaran a saber com eren i com van evolucionar els primers ecosistemes animals a la Terra. 

 

 

ARXIVAT A:
Ciència
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut