Barcelona

Un de cada quatre barcelonins votarà en un col·legi electoral diferent a l'habitual

A banda de mascaretes i guants, s'han reservat més de 6.000 equips de protecció individual per als membres de les meses electorals de Barcelona

RedaccióActualitzat

El material per a la jornada del 14F ja ha començat a arribar als col·legis electorals. Es tracta de les urnes i les paperetes, però també de les mascaretes, guants, gels, granotes, termòmetres i dels EPI, els equips de protecció individual que hauran de portar tots els membres de les meses i que han costat 5 milions d'euros.

 

 

L'Ajuntament de Barcelona compta amb un miler de voluntaris per assegurar el compliment de les normes de seguretat durant la jornada. També s'ha incrementat el personal del servei de neteja abans i després de les votacions. Per a les persones que formaran part de les meses electorals s'han reservat a Barcelona més de 6.000 EPI.

Això mentre més de 82.000 persones han estat cridades a Catalunya a formar part de les meses electorals, més de 9.000 meses, previstes per al 14F.

A falta de tancar el termini per demanar ser exclòs de les meses electorals i de conèixer les dades de tots els municipis, més de 9.000 persones ja han presentat al·legacions per renunciar a ser membre de les meses.

Només a Barcelona s'han reservat més de 6.000 EPI per als membres de les meses electorals (Paula Florit/ ccma)


Portar el vot de casa

També estan a punt les paperetes i els sobres per votar de forma presencial, tot i que es recomana portar el vot preparat des de casa. Per primer cop, el govern enviarà el material electoral a cada domicili i, a més, s'aconsella aprofitar les paperetes que s'inclouen a la propaganda dels partits polítics.

Tot i les mesures de seguretat previstes, les sol·licituds per votar per correu s'han disparat fins a un 180 per cent en relació a les eleccions autonòmiques del 2017. 

Es recomana portar el vot preparat des de casa, que es rebrà per correu (Paula Florit/ ccma)

 

Més meses i menys cues 

En plena pandèmia, aquestes eleccions al Parlament de Catalunya seran inèdites. Per reduir riscos, s'ha redissenyat completament el mapa de col·legis electorals i, per primera vegada, es podrà votar a mercats i pavellons esportius. En global, una de cada 4 persones haurà de votar en un lloc diferent al que ho feia habitualment, perquè hi haurà més meses i col·legis que mai.

En relació a les darreres eleccions generals del 2019, a Barcelona el nombre de col·legis electorals passa de 271 a 365, mentre que les meses electorals augmenten de 1.434 fins a 1.929. Aquest dispositiu electoral servirà per reduir la mitjana d'electors de 780 a 570 per mesa, el que suposa menys aglomeracions i menys cues.
 

 

 

L'augment de punts de votació obliga a fer servir per primera vegada en unes eleccions al Parlament, les urnes reservades normalment per a les eleccions al Senat.

Les mesures addicionals per incrementar les garanties de votar en plena pandèmia, tal com ha decidit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després de descartar l'ajornament electoral, fan que les eleccions del 14F costin a Barcelona uns 13 milions d'euros més que habitualment. 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Covid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut