Equips de recerca busquen entre la runa víctimes dels bombardejos d'Israel, aquest dijous a Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza (Reuters)

Un de cada quatre habitatges de Gaza, destruït o malmès pels bombardejos d'Israel

L'ONU fa balanç de la destrucció a la Franja de Gaza mentre el EUA veten al Consell de Seguretat una resolució per exigir pauses humanitàries a les parts

L'ONU calcula que un de cada quatre habitatges de la Franja de Gaza ha estat destruït o seriosament malmès pels bombardejos d'Israel des dels atacs de Hamas del 7 d'octubre.

És una xifra que frega els 100.000 habitatges i que inclou altres tipus d'edificis, com 59 instal·lacions sanitàries i 170 recintes escolars.

Pitjor és el balanç de víctimes mortals: en 13 dies, i sense comptar els milicians que van perpetrar els atacs, han mort gairebé 3.500 palestins, 850 dels quals nens, i han quedat ferides més de 12.500 persones.

Així, la xifra de morts palestins ja duplica de llarg la dels israelians civils i militars morts en els atacs de Hamas i la Jihad Islàmica Palestina, que s'han estabilitzat en 1.400.

Equips de recerca treuen el cos d'una víctima dels bombardejos d'Israel, aquest dijous a Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza (Reuters)

L'ajuda humanitària s'acumula a Egipte

Mentrestant, els bombardejos continuen i l'ajuda humanitària enviada per pal·liar el setge d'Israel, que no deixa entrar-hi subministraments, s'acumula a Egipte, a l'altra banda del pas de Rafah.

Es preveu que pugui començar a entrar-hi aquest divendres, després de l'anunci de l'acord entre els Estats Units i Israel fruit de la visita del president Joe Biden a Tel-Aviv.

L'acord implica obrir el pas de Rafah perquè entrin els camions amb subministraments, i amb Egipte de moment s'ha acordat l'entrada de 20 vehicles, però en cap cas podran passar persones.

Els EUA veten pauses humanitàries a l'ONU

Mentrestant, malgrat les bones paraules de Biden respecte a la situació de Gaza, els Estats Units han fet servir aquest dimecres el dret de veto a l'ONU per frenar una resolució que exigia pauses humanitàries en la guerra.

Els ha calgut exercir-lo perquè 12 països amb representació al Consell de Seguretat hi havien votat a favor i només hi havia hagut 2 abstencions.

El veto dels EUA ha indignat l'ambaixador de Palestina a l'ONU, Riyad Mansur, que ha afirmat que el que està fent Israel no és autodefensa, sinó "venjança cega":

"És increïble que alguns encara parlin del dret a l'autodefensa d'una potència ocupant que ha deixat clar que busca la venjança cega, el trasllat forçat i l'aniquilació del nostre poble."

Sunak a Israel i Abdullah II a Egipte

I continuen les visites de líders polítics occidentals a Israel: aquest dijous hi ha arribat el primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak, que s'ha reunit amb el president d'Israel, Isaac Herzog.

Sunak hi ha anat per donar suport a Israel, però també amb la intenció de pressionar perquè s'alleugi la situació dels palestins de la Franja de Gaza:

"Els palestins són víctimes del que ha fet Hamas, però és important que continuem proporcionant accés humanitari."

D'altra banda, el rei de Jordània, Abdullah II, ha anunciat que aquest divendres anirà a Egipte per tractar amb el president d'aquest país, Abdel Fattah al-Sisi, de l'entrada de l'ajuda humanitària a Gaza.

Un pare amb el cos de la filla de 3 anys morta pels bombardejos d'Israel, aquest dijous a Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza (Reuters)
ARXIVAT A:
Guerra a GazaGazaIsraelHamas
Anar al contingut