El retrat de tres municipis que no compleixen les restriccions d'aigua per la sequera

Un de cada quatre municipis catalans amb restriccions d'aigua superen el límit de consum fixat en període de sequera; n'analitzem un de residencial, un de turístic i un altre amb un nucli molt dispers
Redacció Actualitzat
TEMA:
Sequera

Estalviar aigua per l'episodi extrem de sequera és responsabilitat dels ciutadans, però també --i sobretot-- de les administracions, i resulta que un de cada quatre ajuntaments no compleix i supera el límit de consum fixat en període de sequera. 

Encara no s'apliquen les sancions que preveu el decret de sequera. De fet, les discrepàncies en aquesta qüestió van fer fracassar la cimera entre el govern i els grups parlamentaris la setmana passada.

A més, el govern encara no ha fet pública la llista de poblacions que incompleixen, tot i que estudia fer-ho.

Hem fet un retrat de tres d'aquests pobles: un de residencial, un de turístic i un altre d'industrial. 

El primer cas és Bigues i Riells del Fai, al Vallès Oriental. Malgrat que no arriben als 10.000 habitants, hi ha més de 27 urbanitzacions, la majoria de cases unifamiliars. Segons l'Ajuntament, en comptes de consumir un màxim de 230 litres diaris per habitant, s'arriba als 280. 

En el seu cas, han decidit reduir la pressió de l'aigua que arriba a les cases per poder fer les mateixes activitats consumint menys d'aigua. 

Tampoc compleixen a Castell-Platja d'Aro, al Baix Empordà, ni a Matadepera, al Vallès Occidental, on s'arriben a consumir 370 litres diaris per persona.

Aquestes són les realitats d'aquests tres municipis:

Ara mateix, uns 600 municipis pateixen restriccions per la sequera. Els que estan en alerta poden gastar 250 litres diaris per persona, i els que estan pitjor, en excepcionalitat, 230.

 

ARXIVAT A:
Sequera
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut