Salvi Huix ha superat el Covid-19

Un dels pacients recuperats de Covid-19: "Oblideu l'economia, penseu en la vida"

El Salvi ha lluitat contra el coronavirus durant 24 dies, ha estat greu i ara acaba de rebre l'alta
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El Salvi Huix té 54 anys i ha estat 24 dies lluitant contra el coronavirus. Creu que es va infectar el 23 de febrer prenent un cafè amb una amiga que tenia un lleu refredat amb una mica de tos. Els primers símptomes van aparèixer cinc dies després.

" Vaig tenir els primers 10 dies d'una evolució molt suau, lleu, però els següents sis dies, del dia 10 al dia 16, van ser horribles. Se'm va ajuntar una febre de 39 graus amb una insuficiència respiratòria que m'ofegava."

 

Tot i estar sa, no fumar i no beure, ha estat un dels pacients greus ingressats a Catalunya.

"Ho he passat molt malament. Sóc una persona forta, sana, no he estat mai malalt ni he tingut cap malaltia. Mai ho havia passat tan malament com ara."

 

Ara, acaba de rebre l'alta.

Conscient que la decisió de no anar a treballar és difícil, i que afecta l'economia de les persones, demana que només vagi a treballar el personal essencial, ja que fer-ho posa en risc moltes persones, i recorda que el més important ara és la vida:

 

Des de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on està ingressat, agraeix la feina dels sanitaris. Recorda que els necessitem per sobreviure i que els hem de protegir. Però també explica que hi ha hagut deficiències de previsió:

"Un dia, a les 12 de la nit aviso que m'entrin un paracetamol perquè no podia resistir, i em diuen que no tenen bates de seguretat i que no poden entrar. Aquell noi va remoure cel i terra i dues hores i mitja després entra i em posa el paracetamol."

 

Per evitar el col·lapse del sistema sanitari les autoritats recorden que és molt important el distanciament social, quedar-se a casa i prendre les mesures d'higiene adequades. Els responsables sanitaris confien que es començaran a veure els primers resultats del confinament a finals de la setmana que ve.

 

Des de l'inici de l'epidèmia de coronavirus, s'han comptabilitzat fins a aquest dilluns un total de 728 altes hospitalàries de persones diagnosticades de Covid-19 a Catalunya. I més de 100.000 persones al món l'han superat.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut