El ciberassetjament pot passar durant tot el dia, cada dia i pot provenir de qualsevol part del món
El ciberassetjament pot passar durant tot el dia, cada dia i pot provenir de qualsevol part del món

Un detingut a Mollet del Vallès per assetjar més de 100 menors per aconseguir vídeos sexuals

Creant perfils falsos a les xarxes socials, va enganyar desenes de menors perquè li enviessin centenars de vídeos i fotografies amb contingut sexual

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van detenir fa dues setmanes a Mollet del Vallès un home de 38 anys sense antecedents, acusat dels delictes de ciberassetjament i de corrupció de menors a través d'internet.

Al seu mòbil i al seu ordinador van trobar-hi carpetes ocultes amb més de 400 fotografies i vídeos de pornografia explícita que havia aconseguit assetjant menors a través de les xarxes socials, a més d'un miler d'arxius més relacionats amb aquesta activitat.

Segons els Mossos, que han explicat el cas aquest dimarts, des del 2019 hi havia creat perfils falsos amb els quals havia entrat en contacte amb més de 150 menors, que havia convençut perquè es gravessin vídeos i es fessin fotografies.


En Dani, un fals noi de 15 anys

Els Mossos van començar la investigació a l'agost, després de la denúncia de la mare d'una de les víctimes, una nena de 13 anys amb la qual havia contactat fent-se passar per un noi de 15 anomenat Dani.

El relat dels Mossos detalla com el detingut havia fet creure a la nena que mantenien una relació sentimental, i fins i tot li havia "presentat" virtualment la seva mare, una germana i un tiet, tots perfils ficticis, per convèncer-la de la seva seriositat:

"L'usuari investigat va forjar un vincle fictici a través del contacte diari, l'afalagament a la víctima, així com les mostres de comprensió i empatia, aprofitant la immaduresa de la menor, la qual va arribar a creure que la relació que mantenia era real i recíproca."

Així, va aconseguir que la menor es fes ella mateixa vídeos i fotografies amb contingut sexual i els hi enviés, i fins i tot hauria aconseguit aïllar-la del seu entorn.
 

A les xarxes tot es pot falsejar

Al mòbil i a l'ordinador hi van trobar fins a 9 perfils falsos actius amb els quals es feia passar per un nen, una noia homosexual, un noi jove i un esportista, entre altres. 

Els Mossos han aprofitat per recordar a les potencials víctimes que a les xarxes socials tot es pot falsejar, i que cal desconfiar del que puguin demanar i proposar perfils aparentment normals:

 

 

 

ARXIVAT A:
PolicialXarxes socials Assetjament sexual Menors
Anar al contingut