Fotograma del vídeo en el que Elías Bendodo, del PP, diu que "és molt possible" que hi hagi pressupostos, aquest dimarts al Senat (EFE)

Un error delata el doble discurs del PP: en privat admet que el PSOE tindrà pressupostos

Malgrat el que diuen en públic, Elías Bendodo diu en una reunió al Senat a porta tancada filtrada per error que els pressupostos seran "la qüestió de confiança autèntica" i que la superarà

Redacció / AgènciesActualitzat

Malgrat que públicament repeteix i insisteix que considera que la legislatura està esgotada, el PP té força coll avall que Pedro Sánchez té marge per aprovar els pressupostos de l'any que ve.

Almenys és el que ha dit aquest dimarts el vicesecretari de Coordinació Autonòmica, Elías Bendodo, en una xerrada a porta tancada al Senat amb càrrecs locals i autonòmics del partit, que s'ha fet pública per error.

En concret, Bendodo els ha dit que, descartada una moció de censura per manca de suports, els pressupostos faran la funció de moció "autèntica", i que "és molt possible" que la superi:

"La qüestió de confiança autèntica que tindrà el govern són els pressupostos, i si hi ha pressupostos és un suport a Sánchez, i jo no descarto que hi hagi pressupostos, és molt possible que hi hagi pressupostos."

Ho ha dit en una sala que s'havia reservat sense vídeo ni àudio, però per error se n'han emès per circuit intern almenys tres minuts i diversos mitjans ho han gravat directament de la pantalla i ho han difós.

En els tres minuts filtrats, Bendodo ha afegit que, un cop ERC i Junts hagin fet els seus congressos, serà "superfàcil" negociar uns pressupostos perquè Sánchez té capacitat de "cedir en tot per seguir".


"Fins ara Sánchez ho ha pagat tot"

Els periodistes han preguntat després per la filtració a Ana Alós, vicesecretària d'Igualtat, Conciliació i Política Social del PP, i aquesta ha dit que tot dependrà "del que estigui disposat a pagar Sánchez".

En aquest sentit, ha matisat les paraules de Bendodo redirigint-les al missatge que el PP està repetint incansable des de fa temps: que Sánchez "fins ara ho ha pagat tot, per molt dur que fos":

"Està clar que els seus socis, com més dèbil veuen a Sánchez -i ara, precisament, acorralat per la corrupció, ho està molt més-, li demanaran un preu més alt pel suport als pressupostos."

Ana Alós, vicesecretària d'Igualtat, Conciliació i Política Social del PP, aquest dimarts a Madrid (EFE)

Malgrat això, Alós ha insistit que a Pedro Sánchez "no li queda una altra sortida que la convocatòria d'eleccions generals o dimitir i deixar el càrrec al qual està aferrat".

Després fonts del partit han dit que mai han afirmat que no hi hauria pressupostos, i han afegit que si n'hi ha, seran "una mala notícia perquè el preu a pagar serà desorbitat" per la "precarietat" de Sánchez.

Declaracions contradictòries de Borràs i Turull

Tot això després que aquest mateix dimarts unes paraules de la presidenta de Junts, Laura Borràs, en què afirmava que el PSOE no pot donar els vots del seu partit per descomptats, haguessin donat aire a una possible moció de censura.

Però el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha deixat clar després que la possibilitat que donessin suport "directament o indirectament" a una moció de censura de PP amb Vox és "una autèntica fantasia".

 

ARXIVAT A:
PPPedro SánchezPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut