Feijóo ha comparegut després que la presidenta de la Comunitat de Madrid s'hagi mostrat contundent contra els aldarulls(EFE/Juan Carlos Hidalgo)

Un Feijóo a remolc d'Ayuso però més tebi condemna els aldarulls i torna a apuntar Sánchez

Després de diversos dies de violència creixent, el líder del PP ha criticat per primer cop els actes vandàlics davant les seus del PSOE
Actualitzat
TEMA:
Investidura

Alberto Núñez Feijóo s'ha referit aquest dimecres a les concentracions contra l'amnistia que la dreta i l'extrema dreta han protagonitzat els darrers dies davant les seus del PSOE. Unes protestes que han anat pujant de to, fins a convertir-se aquest dimarts en aldarulls, amb una quarantena de ferits i 6 detinguts.

Aquesta última manifestació ha aplegat 7.000 persones i ha acabat amb llançament d'objectes per part dels manifestants i càrregues policials.

Una violència que el líder del PP ha condemnat per primer cop, però de manera tèbia.

Feijóo ha assegurat que volia ser clar en la repulsa, "tot i que els professionals de la manipulació i la mentida diguin que sóc tou", ha dit, "la violència no té cabuda en democràcia i ha de rebutjar-se sempre".

De seguida, però ha arribat l'afegitó, quan ha dit que els actes violents s'han de condemnar "siguin d'ultres d'extrema dreta o d'esquerra":

"Per això els qui defensem la igualtat dels espanyols no acceptarem cap lliçó dels qui van convocar manifestacions i escraches contra el PP, els qui van envoltar el Congrés i molt menys ni una sola lliçó dels qui estan treballant perquè fets violents quedin impunes".


Ayuso, més contundent

Una estona abans que Feijóo s'ha pogut sentir Isabel Díaz Ayuso, que des de l'Assemblea de Madrid s'ha mostrat més explícita en censurar la violència.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha demanat fins i tot detencions:

"Vull condemnar els fets ocorreguts, on uns grups d'ultres van trencar amb una manifestació totalment pacífica. Espero que siguin detinguts i jutjats cadascun d'ells. Vull mostrar el meu suport a les Forces i Cossos de Seguretat, i condemnar aquests actes vandàlics".

Ayuso ha reivindicat, tanmateix, el dret a una protesta pacífica.

 

El PP condemna la violència... apuntant Sánchez

Les condemnes del PP han arribat també per part de la secretaria general del partit, Cuca Gamarra, que ha fet un post a "X" assegurant que "res justifica la violència".

Un missatge en què, alhora, apunta al "malestar social" que diu que han provocat les "cessions de Sánchez":


El número tres del PP, Elías Bendodo, també ha volgut carregar les culpes al líder del PSOE. En una entrevista a TVE ha assegurat que Sánchez "és qui està traspassant tota línia vermella i fa que moltíssims milions d'espanyols s'indignin":

"Nosaltres condemnem qualsevol mena de violència. Però violència més greu és la que vol amnistiar el Partit Socialista"


Sánchez anima els treballadors del PSOE

Precisament, aquest dimecres Sánchez ha reaparegut després de dies en una segona línia per enviar un missatge d'ànims als treballadors del PSOE davant unes protestes que ha qualificat d'"indignants".

El president del govern espanyol en funcions ha expressat "solidaritat" i "compromís amb els valors" en una visita a la seu dels socialistes. "Podran dir i fer, però no ens intimiden, farem govern i durarà quatre anys", ha afegit.

En la mateixa línia s'ha mostrat a les xarxes socials:


El PSOE diu que Feijóo va "tard, malament i arrossegat per Ayuso"

El PSOE ha aprofitat la compareixença de Feijóo per posar el dit a la ferida.

Els socialistes han assegurat a les xarxes socials que si el líder popular condemna ara la violència és perquè ho fa arrossegat per Ayuso:


Vox no es mou ni un mil·límetre

Vox, mentrestant, no es mou ni un mil·límetre en les seves posicions. La portaveu parlamentària, Pepa Millàn, present ahir a Ferraz, ha responsabilitzat directament Sánchez per intentar pactar amb Puigdemont.

"És el partit socialista qui està avalant el comportament dels separatistes, que van agredir, assetjar i van arribar a deixar paraplègic un policia Nacional", ha assegurat. "Amb quina legitimitat moral s'atreveix el PSOE a condemnar cap atac?", ha afegit.

En la mateixa línia s'ha mostrat un dels alcaldes del PP a Catalunya, que ha estripat el carnet del partit en considerar que els populars han "criminalitzat" les protestes contra l'amnistia.

Es tracta de Dante Pérez, batlle de Gimenells i el Pla de la Font, al Segrià, i líder del PP a Lleida. Deixa el partit, diu, per les mateixes raons per les quals va abandonar el 2017 el PSOE, al·legant que estan traint Espanya. 

Les seus socialistes tornaran a tancar avui a les cinc de la tarda, envoltades de nou d'un dispositiu policial.

ARXIVAT A:
Alberto Núñez Feijóo Pedro Sánchez Investidura Amnistia PP Vox Junts ERC PSOE
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut