Edifici de l'Ajuntament de Lleó
Edifici de l'Ajuntament de Lleó (Viquipèdia Commons)

Un funcionari rebrà una indemnització de 150.000 euros per sobrecàrrega de treball a Lleó

La sentència determina que durant vuit anys va estar fent ell sol la feina de tres treballadors a l'Ajuntament de la ciutat

Redacció/Agències

L'Ajuntament de Lleó haurà de pagar una indemnització de 149.858 euros a un funcionari que exercia com a advocat de l'assessoria jurídica del consistori per sobrecàrrega de treball entre els anys 2014 i 2022.

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Lleó ha dictaminat que se li aboni aquesta indemnització, ja que durant anys va estar fent sol la feina que havien de portar a terme tres persones.

En la demanda, el funcionari, de 66 anys i que es representa ell mateix, va precisar que el 2014 va ser l'últim any en què van treballar tres persones al departament jurídic i que des de llavors va estar sol, excepte vuit mesos en què es va cobrir una de les places vacants.

La sentència considera culpable l'Ajuntament per "danys continuats" i per "passivitat" davant el que estava succeint, tenint en compte que el funcionari va advertir de la situació "verbalment i per escrit".

A més, el tribunal considera provat que es va multiplicar la càrrega de treball, motiu pel qual l'Ajuntament va vulnerar el dret del funcionari a rebre protecció eficaç de seguretat i salut en el treball, com s'indica en l'article 15 de la Constitució.

La sentència reconeix la responsabilitat patrimonial de l'Ajuntament per no complir amb les obligacions de prevenció de riscos laborals, la qual cosa va exposar el funcionari a riscos psicosocials que van afectar-li la salut.

L'Ajuntament recorre la sentència

Davant de la sorprenent sentència, l'alcalde de Lleó, José Antonio Díez, ha precisat que considera que es pot recórrer. "Caldrà veure què determina sobre el cas el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó".

En relació amb els arguments que esgrimeix la sentència, l'alcalde s'ha estimat més no opinar sobre els termes en els quals s'ha expressat el jutge i ha insistit que prefereix esperar que la sentència sigui ferma per poder valorar-ho tot plegat.

Díez ha dit que desconeix si realment es va produir aquesta sobrecàrrega de treball denunciada pel funcionari. Amb la voluntat d'esclarir-ho, diu, l'Ajuntament ha decidit recórrer la sentència.

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut