Sense pessebre a la plaça de Sant Jaume: Barcelona hi col·locarà un estel gegant
El pati de l'Ajuntament de Barcelona acollirà el pessebre tradicional que s'instal·lava durant les festes al Museu Marès
Un gran estel lluminós de 20 puntes substituirà aquest Nadal el pessebre de la plaça Sant Jaume de Barcelona. Una instal·lació que cada any anava acompanyada de polèmica.
L'estel és el resultat de la col·laboració entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que han definit un estil comú en la decoració de la plaça. Les dues façanes lluiran la mateixa ornamentació vegetal.
Tot i que a l'exterior no hi haurà pessebre, sí que se'n podrà veure un al pati de l'Ajuntament. L'Associació de Pessebristes de Barcelona hi muntarà el pessebre tradicional que fins ara es feia al Museu Frederic Marès.
Com serà la decoració de Nadal
Cadascuna de les puntes de l'estel fa quatre metres de longitud. En conjunt, la figura fa nou metres de diàmetre i pesa 2,5 tones. Amb el nom d'"Origen", signen l'obra l'arquitecte i artista Xevi Bayona i el creador digital Àlex Posada.
Els autors han apostat per aquesta figura geomètrica com a símbol de l'harmonia i la perfecció. La instal·lació està pensada per transformar la plaça en un lloc de reflexió i diàleg.
L'estel es podrà veure a partir del 29 de novembre i fins al 5 de gener. Estarà ubicat en un lateral de la plaça Sant Jaume, a prop del carrer Ferran i del carrer del Call. De dia funcionarà com una gran escultura i, de nit, estarà il·luminat.
A partir de dos quarts de set del vespre i fins a les 10 de la nit, cada mitja hora es podrà gaudir d'un espectacle immersiu amb música i la il·luminació de les façanes de l'Ajuntament i la Generalitat.
A través d'un codi QR, els assistents podran obrir una aplicació que els permetrà escoltar la música composta especialment pels artistes amb els auriculars del mòbil i viure una experiència immersiva.
Hi haurà un pessebre tradicional a l'Ajuntament
L'Associació de Pessebristes de Barcelona muntarà al pati de l'Ajuntament un pessebre tradicional inspirat en el mar per commemorar el centenari del poeta Joan Salvat-Papasseit, que va treballar al moll de la Fusta. També hi haurà referències a la Copa Amèrica de vela.
El pessebre anirà muntat sobre una taula de 8 metres d'amplada per 4 metres de fons i inclourà les escenes emblemàtiques com el naixement, l'anunciació, els Reis i el caganer.
Es podrà visitar del 29 de novembre al 5 de gener, excepte el 25 de desembre i l'1 de gener, que estarà tancat. De dilluns a divendres estarà obert d'11 a 19 hores, i els caps de setmana i festius allargarà fins a les 20 hores.
Visites al Palau de la Generalitat
El cap de setmana del 14 i 15 de desembre, el Palau de la Generalitat obrirà les portes i permetrà visitar els espais més emblemàtics de l'edifici, que tindrà motius nadalencs.
Del 16 al 20 desembre, entre les 17 i les 21 hores, el pati gòtic del Palau estarà obert per gaudir d'un Tió de Nadal per a infants. També s'hi podrà veure un pessebre de l'Associació de Pessebristes de Barcelona i avets de Nadal.