L'estat de Benue és un dels afectats per la violència entre pastors i agricultors

Un grup d'homes armats mata 46 persones en un poble de Nigèria

Les autoritats locals acusen els pastors de l'atac, que també hauria deixat desapareguts, i es preveu que la xifra de morts augmenti
TEMA:
Nigèria

S'han trobat 46 cossos, però encara hi ha moltes persones desaparegudes. És el trist balanç després que un grup d'homes armats ataqués dimecres el poble d'Umogidi, a l'estat de Benue, a Nigèria.

Un grup d'homes armats, que no han pogut ser identificats, van atacar aquest poble al centre de Nigèria, una zona on els atacs i les represàlies són habituals entre els pastors nòmades i els agricultors sedentaris que lluiten pel control de la terra.

El govern de Benue ha acusat els pastors d'aquesta nova atrocitat, ja que, segons un assessor del mateix govern, durant els últims mesos els pastors han atacat també altres pobles a la mateixa zona.

També al mateix poble d'Umogidi. L'atac, que ha deixat gairebé cinquanta morts, s'hauria produït quan el poble encara estava consternat per l'assassinat de tres persones el dia abans, segons ha explicat el president del govern local del municipi d'Otukpo, on es troba el poble atacat.

La violència a les zones rurals afecta sobretot el centre del país (Synergos)

Per adreçar la situació, el govern nigerià hi ha enviat l'exèrcit. La violència rural és un dels reptes als quals s'enfronta el nou president, Bola Tinubu, que prendrà possessió del càrrec al maig.

Violència entre pastors i pagesos

El motiu de l'atac no és clar, però Benue és un dels estats més afectats per la violència entre agricultors i pastors. Aquests últims acusen els pastors d'haver destruït les terres de conreu amb el seu bestiar, que hi haurien pasturat.

Aquesta violència s'ha multiplicat sobretot al nord-est i al centre del país, malgrat que és habitual des de la dècada dels anys 2000.

A banda d'aquest conflicte entre comunitats, Nigèria també ha de fer front a la lluita contra els islamistes de Boko Haram al nord-est del país i als enfrontaments amb els grups independentistes de la zona anomenada Biafra.

ARXIVAT A:
Àfrica Nigèria
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut