Un grup intenta despenjar la pancarta amb el llaç groc de la façana de la Generalitat

Els Mossos ho han impedit i els han escridassat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

Aquesta matinada, un grup de persones han intentat despenjar la pancarta a favor dels líders independentistes empresonats que hi ha al Palau de la Generalitat.

Una vintena de persones, algunes encaputxades i amb la cara tapada, han allargat una perxa de quatre o cinc metres cap al balcó per intentar despenjar la lona que conté un llaç groc dibuixat i una frase a favor dels presos. Els Mossos ho han impedit i els han escridassat

 

Cap a les dotze de la nit han fet un primer intent, però no portaven material per arribar fins al balcó. Una hora més tard, hi han tornat amb una perxa prou llarga, però els Mossos d'Esquadra ho han impedit.

Els concentrats han cridat consignes contra la policia catalana i els líders independentistes. Alguns s'han encarat als agents, que han acabat identificant-los.

 

També han cridat consignes contra el Major Trapero que aquest dijous va declarar al judici del procés com a testimoni:

 

Aquests incidents pels intents de retirar els símbols a favor dels presos independentistes a la plaça Sant Jaume han arribat després de l'ordre de la Junta Electoral Central a la Generalitat de retirar qualsevol bandera estelada o llaç groc que hi hagi en edificis públics que depenen de la Generalitat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat una reconsideració de la decisió de dilluns prohibint l'exhibició d'estelades i llaços grocs amb l'argument de considerar-los "símbols partidistes" i ha mantingut la pancarta.

Justament ahir un grup d'encaputxats va intentar, sense èxit, despenjar el llaç de l'Ajuntament que ara s'ha retirat. Després del requeriment de la Junta Electoral de Barcelona.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut