Un home de Hong Kong que tornava d'Espanya, possible primer cas de reinfecció de Covid
- TEMA:
- Coronavirus
Va ser donat d'alta després de superar el coronavirus a l'abril, però a començaments d'agost va tornar a donar positiu després de tornar d'un viatge a Espanya.
Es tracta d'un home de Hong Kong, de 33 anys, que seria el primer cas documentat de reinfecció per Covid al món.
Investigadors de la Universitat de Hong Kong han fet públic aquest cas als mitjans locals, com la televisió pública RTHK.
Segons les autoritats sanitàries, en un primer moment es va pensar que el pacient podria ser un "portador persistent" del SARS-CoV-2 i mantenir l'agent infecciós dins de l'organisme.
Però els investigadors del cas asseguren que les seqüències genètiques de la soca del virus que va contraure a l'abril i la de l'agost "són clarament diferents".
Aquest descobriment qüestionaria la suposada immunitat després d'haver passat la malaltia, com apunta l'estudi:
"Molts creuen que els pacients recuperats de la Covid-19 tenen immunitat contra les reinfeccions degut a què la majoria desenvolupen una resposta basada en anticossos neutralitzants en sèrum."
Els investigadors recorden que "hi ha proves que alguns pacients tenen nivells decreixents d'anticossos passats uns mesos".
Aquest estudi ha estat acceptat pel diari mèdic "Clinical Infectious Diseases", publicat per la Universitat d'Oxford.
Segons els experts de la Universitat de Hong Kong, "el SARS-CoV-2 podria persistir entre la població humana com és el cas d'altres coronavirus comuns com els associats als refredats".
És per això que recomanen que els pacients recuperats continuïn portant mascareta i respectant la distància social.
Aquesta absència d'immunitat natural implicaria que les persones que es recuperen de la malaltia no evitarien haver-se de vacunar quan sigui possible fer-ho.
El dubte sobre la immunitat després d'haver passat la Covid-19, doncs, continua, així com quina durada pot tenir aquesta immunitat, si és que realment existeix.
Simón, prudent: "Hem de veure els detalls"
El coordinador del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simon, s'ha referit a l'estudi de la Universitat de Hong Kong.
"Hem de veure els detalls del que ha passat. És una situació molt poc freqüent. Estem tractant de detectar reinfeccions. No és fàcil quan no ha passat prou temps perquè pot ser que no hagis deixat d'estar infectat."
Simón s'ha mostrat prudent i ha dit que s'han de saber els detalls de l'estudi de la Universitat de Hong Kong.
- ARXIVAT A:
- Coronavirus