Alguns dels 37 nous emojis aprovats aquest any (The Unicode Consortium)

Un home embarassat entre els 37 nous emojis, més diversos i inclusius

La versió 14 dels populars símbols inclou persones sense gènere definit, una bola de discoteca i una boca que es mossega el llavi
Juli Rodés Almer Actualitzat
TEMA:
Internet

L'univers dels emojis, els símbols utilitzats mundialment en tota mena de missatges, contiua en expansió.

Un home embarassat -i també una persona de gènere no definit embarassada-, la bola de mirallets de les discoteques o una boca que es mossega el llavi inferior són algunes de les 37 noves emoticones que estaran disponibles per fer missatges de tota mena.

Entre els nous "smileys", les cares rodones grogues, n'hi ha un que es fon, i un que fa la salutació militar. Pel que fa a les emoticones de mans, n'hi ha una d'una mà que assenyala cap a qui la mira, i una altra amb dues mans formant un cor. Entre els nous objectes també hi ha una radiografia, un document d'identitat, un niu amb ous i sense, un corall o un tobogan.

En qualsevol cas, no cal córrer a buscar-los al mòbil, perquè encara no estan operatius.

Ho estaran l'any que ve. A tall d'exemple del que poden trigar a arribar als usuaris, els emojis 13.1, els últims aprovats, ara fa un any, el setembre de 2020, no han arribat als aparells d'Apple, les plataformes de Google i xarxes socials com Facebook i Twitter fins fa ben poc, aquest agost.

El retard entre l'aprovació i la incorporació als diferents llenguatges i sistemes operatius es deu al fet que els diferents fabricants sovint prefereixen adaptar-los a la seva pròpia estètica. Per això és molt possible que el resultat final que l'usuari trobi al seu dispositiu sigui diferent del mostrat originalment.

De vegades, fins i tot, els fabricants decideixen adaptar-los a la seva pròpia sensibilitat. Així, per exemple, Apple va reconvertir l'emoji d'una pistola en el d'una inofensiva pistola d'aigua.

I va suprimir l'emoticona del fusell, perquè les empreses poden afegir emojis no aprovats, però sí suprimir-ne, no oferir-los als seus usuraris.


Més diversos i inclusius

En els últims anys, d'altra banda, l'univers emoji s'ha tornat més divers, i atén a qüestions com els diferents tons de pell, i més inclusiu, fugint, per exemple, dels estereotips de gènere.

Aquest setembre, per exemple, a més d'aprovar-se'n 37 de nous, també s'incorporen diferents tons de pell a l'emoticona de l'encaixada de mans, que encara no havia incorporat aquesta característica, disponible en canvi en altres emojis de mans.

Els nous emojis aprovats, i les seves variacions amb tons de pell (Emojipedia)

La nova actualització d'emojis arriba de la mà de la versió 14 d'Unicode, el sistema estàndard de codificació de caràcters, que fa possible que qualsevol document de text i símbols pugui ser llegit des de qualsevol web o dispositiu encara que utilitzin llenguatges i sistemes operatius diferents.

Més enllà de les emoticones, Unicode 14 incorpora fins a 838 símbols, entre els quals ideogrames i caràcters de diversos idiomes, i símbols utilitzats per identificar divises o en alguns sistemes de notació musical.


Com es trien els emojis?

Els emojis són aprovats pel Consorci Unicode, una entitat sense ànim de lucre, a partir de les propostes arribades de tot el món. Qualsevol persona en pot proposar, i cada proposta serà considerada en funció d'un seguit de factors, com la utilitat que pot tenir més enllà de la imatge concreta que representa. Es descarten, a més, símbols com logos de marques o persones i personatges de ficció existents.

Si acaba passant els diversos filtres, el símbol quedarà aprovat.

L'aprovació o no aprovació d'alguns emojis està sotmesa, de vegades, a fortes pressions per part de sectors econòmics que consideren que l'aparició de determinats símbols els pot beneficiar o perjudicar.

Els símbols aprovats, d'altra banda, poden participar en els premis World Emoji Awards, decidits per votació popular, que s'atorguen el mes de juliol, coincidint amb el Dia Mundial de l'Emoji, que se celebra des de 2014 cada 17 de juliol.

ARXIVAT A:
Internet
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut